avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate GabiBan

Activitate GabiBan

Salut! Am inchis un PFA cu munca dependenta. Cand m-am dus cu actele de ORC la ANAF, doamna de la ANAF mi-a spus ca nu are ce sa imi inchida pentru ca eu nu am depus nicio declaratie. Singura declaratie depusa de mine a fost la deschiderea PFA-ului si a fost o declaratie pe proprie raspundere ca nu mai realizez si alte venituri si ca daca se schimba ceva vin si anunt modificarea. Intrebarea este: Mai trebuie facut ceva acum? Sa mai incerc o data la anaf poate dau de altcineva?
Răspuns la discuția Programatorii platesc impozit?
Multumesc frumos pentru raspunsurile acordate. Ma gandeam eu ca trebuie sa mai fie ceva conditii de indeplinit.
Buna ziua,
Imi cer scuze daca s-a mai discutat asa ceva. As vrea sa stiu si eu daca se plateste impozit pe venit de catre programatori. Am gasit in codul fiscal de anul acesta o prevedere care spune ca veniturile obtinute din salarii de catre programatori nu sunt impozabile doar ca la noi la firma nu se aplica asa ceva de aceea am si eu 2 intrebari:
1. Exista si criterii suplimentare pe care trebuie sa le indeplineasca firma/angajatul pentru a nu i se mai opri impozitul pe venit?
2. Ce pot face pentru a nu mi se mai opri impozitul pe venit?

Pentru mai multe detalii pun un link catre articolul din codul fiscal:
[ link extern ] /