Buna seara,
As dori sa va intreb la cine sa apelez in cazul in care vecinul meu are vita de vie (de aprox. 5-6 m inaltime) chiar langa gard, chiar si pe partea noastra si ne tine umbra, cad frunzele etc. si as dori sa o mute la o distanta stabilita de lege (0.5 m sau 2 m ???). Problemele de acest fel se reclama la primarie sau la judecatorie? Mentionez ca via si florile de langa gard sunt acolo de foarte mult timp (>30 ani), doar ca pana la acest moment am tolerat si acest lucru impreuna cu altele mult mai "urate" (furt din curtea noastra etc. etc. etc.).
Va multumesc!!
Buna ziua,
Am o problema cu un vecin care a anuntat verbal ca vrea sa repare gardul ce desparte proprietatile noastre. Desi i-am spus ca momentan nu putem sa investim bani in acesta, deoarece avem alte prioritati si gardul vechi era intreg, el l-a refacut singur fara a ne mai consulta parerea in ce priveste materialul sau pretul acestuia, ne mai vorbind de partea estetica. Ulterior am primit o notificare trimisa prin executor judecatoresc prin care ne ameninta ca ne da in judecata daca nu contribuim cu o anumita suma de bani pe care nici macar facturi nu am vazut. Ce sanse am daca ma da in judecata? (Articolele 584 si 600 din codul civil le-am citit, dar ceea ce nu inteleg cum poate decide el singur cand si din ce suma poate el sa refaca gardul. Poate sa ma oblige sa platesc jumatate din gard daca-l face din marmura?)
Va multumesc mult pentru raspuns!