avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reparare gard comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reparare gard comun

Buna ziua,
Am o problema cu un vecin care a anuntat verbal ca vrea sa repare gardul ce desparte proprietatile noastre. Desi i-am spus ca momentan nu putem sa investim bani in acesta, deoarece avem alte prioritati si gardul vechi era intreg, el l-a refacut singur fara a ne mai consulta parerea in ce priveste materialul sau pretul acestuia, ne mai vorbind de partea estetica. Ulterior am primit o notificare trimisa prin executor judecatoresc prin care ne ameninta ca ne da in judecata daca nu contribuim cu o anumita suma de bani pe care nici macar facturi nu am vazut. Ce sanse am daca ma da in judecata? (Articolele 584 si 600 din codul civil le-am citit, dar ceea ce nu inteleg cum poate decide el singur cand si din ce suma poate el sa refaca gardul. Poate sa ma oblige sa platesc jumatate din gard daca-l face din marmura?)
Va multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Galaa , utilizator 21:19, 8 Februarie 2010
Daca el poate demonstra ca a achizionast materialele si a platit singur lucratorii pentru constructia gardului comun si, totodata, poate sa demonstreze ca v-a consultat inainte, are dreptul sa ceara fie pe cale amiabila, fie pe cale judecatoreasca, sa suportati costul a 1/2 din cheltuiala efectuata.
desigur, daca gardul nou construit e din marmura :D, atunci puteti sa va aparati, explicand instantei ca era suficient si un gard obisnuit, cheltuielile voluptorii trebuind inlaturate.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturbare de posesie pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am o problema cu unul din vecini!Anul trecut m-a rugat sa-l las sa darame gardul de hotar construit din caramida cu pretextul ca-l reface la loc! ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a contribui la construirea unui gard Sbastty Sbastty Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs. In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in ... (vezi toată discuția)
Termen arinaioana arinaioana Buna ziua, Doresc sa stiu in cat timp pot actiona in justitie un medic stomatolog intrucat lucrarea dentara nu este ceea ce am platit. Nu se poate rezolva ... (vezi toată discuția)