avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate Diana I.

Activitate Diana I.

Răspuns la discuția Somatie plata intretinere
Da, am primit si eu o somatie de plata de la administratie, pentru ca am lipsit din tara un an si s-au adunat restantele (formate din cheltuieli de administrare bloc, contract de administrare, intretinere ascensor, interfon, nu stiu ce apa pluviala, totul aproximativ 80 lei/lunar, plus caldura din apartamentul gol - aferenta lunilor de iarna... ). Nici nu stiu daca e corect sa se contribuie la toate aceste costuri cata vreme apartamentul e nelocuit! De administratia blocului se ocupa o firma. Intre timp am vorbit cu presedinta de asociatie si mi-a zis ce-ati confirmat si dumneavoastra, ca doar asociatia poate da in judecata un locatar debitor. Oricum intre timp eu sting din debit, dar m-ar interesa daca e legal sa platesc tot ce am scris. Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția Somatie plata intretinere
Dar in ce priveste inscrierea de privilegiu asupra imobilului la Cartea Funciara cum stau lucrurile, are administratia dreptul sa faca asta? Si cine ia decizia sa trimita aceasta somatie, doar administratia sau i se cere acordul si presedintelui de asociatie? va multumesc foarte mult!
Buna ziua, revin cu informatii noi despre cazul tatalui meu decedat. Am aflat ca din banii sai obtinuti din vanzarea unui teren mostenit de la bunicul, a achizitionat un apartament anul trecut, care se afla in coproprietate pe numele lui si al sotiei lui (am scos certificatul fiscal), o masina care e trecuta pe numele sotiei lui, si deasemenea am aflat tot din surse sigure, ca a mai depus in banca (nu stiu sigur care ...) un anumit depozit, destul de consistent. Am incercat sa merg la un notariat cu sotia lui, pentru a obtine certificatul de calitate, dar n-am reusit, ea si-a dat seama probabil pt. ce imi trebuie. La fel, cand am confruntat-o cu ce am aflat, a recunoscut ca ce-i drept exista acel apartament (chiar in blocul lor), dar sustine ca ea e proprietara 50%, asa cum si masina e pe numele ei, iar despre depozitul bancar nu sufla o vorba. Eu am o copie a contractului de vanzare al acelui teren, de acum 2 ani, din care reiese clar cat a incasat tatal meu din vanzarea mostenirii sale. Intrebare: Am sanse sa demonstrez cu asta ca tot ce a decurs din acesti bani ai lui, se considera tot bun propriu, prin urmare ea nu are acelasi drept la ele, ca la un bun comun? Si inca ceva, din apartamentul proprietatea ei, de dinainte de casatorie, in care au locuit impreuna timp de 30 si ceva de ani, am inteles ca tata ar avea un drept de creanta, pentru ca a contribuit si el la achitarea ratelor respective, e adevarat? Incerc sa o "sperii" cu asta, ca sa coopereze, deja am anuntat-o ca o chem in tribunal daca nu ne intelegem, si nu vrea sa ajunga acolo.
Problema se complica, pentru ca ... tata a mai avut un fiu, dinaintea mea, provenit dintr-o aventura, dar recunoscut ...I-a platit pensie alimentara, si asta e tot ce stim despre el. Nu a facut parte din viata lui, dar sotia lui stie de el, si a incercat sa ma santajeze cu asta, prin faptul ca ar putea sa ii treaca numele la succesiune, chiar daca nu stim unde traieste (se pare ca ar fi plecat din tara, tot ea a zis)! Intrebarea mea este: daca el nu apare in aceste 6 luni de la deces, ca sa isi revendice dreptul, mai poate face asta ulterior?
Va multumesc mult pentru rabdare, si urez un 1Martie fericit tuturor doamnelor avocate :)
Va multumesc mult, mi-ati fost de foarte mare ajutor!
aha! Foarte interesant, deci nu poate opera chiar cum vrea in conturi, dupa decesul lui. Asa mi se parea si mie logic. Desi inteleg ca e destul de anevoios de demonstrat ... In timp util, cel putin. Pacat ca nu exista o posibilitate legala sa se blocheze conturile aflate in aceasta situatie, si rapida (gen politie)! Eu am posibilitatea sa obtin toate dovezile cu privire la vanzarea efectuata, si banii incasati de tata ... Care sigur mai exista undeva. Un avocat ar putea folosi in favoarea noastra aceste acte, pentru a stabili intrarea sumelor in masa succesorala, asa cum ati spus mai sus? In cazul in care se gaseste dovada ca ei erau pe numele tatei, in momentul decesului. Banuiesc ca la asta v-ati referit, cand ati pomenit de instanta.
Va multumesc tuturor foarte mult pentru raspunsuri!
Tata tocmai a decedat in aceste zile, dar insistentele rudelor si "secretomania" sotiei lui m-au determinat sa ma informez despre aceste formalitati. Inteleg ca pot merge deja la un notar impreuna cu fratele meu, pentru a cere un fel de inventar al masei succesorale, prealabil acceptarii succesiunii, pentru a nu avea surpriza aparitiei unor eventuale greve pe numele tatei, dupa care vom da acea declaratie de acceptare a succesiunii. In privinta conturilor bancare, inteleg ca pot intra in masa succesorala doar daca sunt exclusiv pe numele lui ... Dar daca ar fi asa, si sotia lui ar avea doar drept colateral de operare in cont, fara a fi titular .. In cazul in care ar "curata" contul lui ulterior decesului, s-ar putea determina acest lucru, si reclama? Si daca da, prin ce mijloace? Instanta, banuiesc :)
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Succesiunea inteleg ca se poate cere dupa 6 luni de la deces, e adevarat?
Si, in privinta succesiunii pe casa batraneasca -unde detine cota si tata- pe care ceilalti mostenitori vor s-o finalizeze si sa vanda: daca noi cei doi fii, ca reprezentanti mostenitori ai lui, ne vom opune vanzarii, sau nu ne vom prezenta, putem impiedica/amana vanzarea, sau riscam sa pierdem ce ni se cuvine? Multumesc!
Buna ziua,
Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate lucrurile si actele lui. Am aflat ca acum 2 ani, tata a vandut in Ilfov terenurile mostenite de la bunici -parintii sai- impreuna cu un ultim frate ramas in viata din 5, si cu mostenitorii legali ai celorlalti -verii nostri- . Mai exista ca mostenire casa bunicului, in care am locuit si noi cu mama noastra in urma divortului lor, ingrijindu-l si pe bunic pana la deces, dar unde nu aveam titlu de proprietate, si ca urmare am fost evacuati prin decizie judec. de catre tata, acum 16 ani. Pe aceasta casa+teren aferent nu s-a facut inca succesiunea dupa bunic, fiindca tata a refuzat, declarand ca acolo vrea sa ne "lase" noua, copiilor sai. Nu exista nimic in scris, din cate stiu acum.
Intrebari:
1: Putem avea vreo pretentie la banii incasati de catre tata pe terenul bunicului, retroactiv,in calitate de mostenitori ai sai acum, daca acestia se afla in posesia sotiei lui? E vorba de o suma mare.
2: Ce cota de mostenire ne revine, mai exact, in calitate de fii legitimi, in raport cu sotia decedatului?
3: Exista posibilitatea ca, in cazul in care aceasta refuza sa imparta cu noi banii mosteniti de tata in timpul casniciei cu ea, sa o determinam cel putin sa renunte la dreptul ei din casa si terenul ramase, mostenire comuna a tuturor fratilor tatalui nostru?
4: Cine trebuie sa scoata certificatul de deces, ea sau noi? Si daca ne va ascunde cand va face succesiunea (foarte probabil), actele, masina tatei, etc., cum ne putem apara? Deasemenea, cine va cere succesiunea, ea sau noi?
Multumesc mult de tot pentru rabdare, e o situatie f. complicata, stiu.
Diana