Administratorul are stabilit acest drept prin actul constitutiv .HG pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „ADMINISTRAŢIE" se aplica si la societatile infiintate de UAT ?
Un electrician care lucreaza la un compartiment "iluminat public" in cadrul unei societati care are asociat unic UAT (comuna) are dreptul la un spor de inaltime ? Cum se procedeaza pentru acordarea acestui spor ?Se poate acorda numai printr-o decizie a administratorului ?
In calitate de A.G.A. la o societate comerciala cu asociat unic U.A.T.(unitate administrativ teritoriala - comuna X) , Consiliul Local a aprobat pe data de 30 decembrie 2015 o hotarare privind majorarea cu 10 % a salariilor tuturor angajatilor societatii incepand cu 01.12.2015 conform Legii 293/2015 privind aprobarea OUG 35/2015 pentru modificarea si completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015.Este legala aceasta hotarare din punct de vedere al aplicarii , adica hotararea fiind data pe 30.12.2015 , se poate aplica pentru salariile angajatilor pentru luna decembrie 2015 ?
1.Trebuie inregistrat in revisal incetarea unui c.i.m. din cauza unei demisii ? Cand se transmite aceasta incetare a cim - ului la ITM ?
2. Cand apare o suspendare a unui c.i.m pentru un salariat care a fost detasat la un alt angajator , trebuie sa se inregistreze acest lucru in revisal ?Si cand se transmite la ITM ?
Aveti dreptate ,"daca esti prost si faci o facultate vei avea salariu la jumatatea celui cu studii medii ( asa este in cazul nostru!??...) " .Inainte de a trimite memoriul la minister , colegul meu a dat telefon si a discutat pe tema asta cu cineva de la juridic si nu a stiut cum se fac incadrarile pt sef SVSU ; In momentul cand vom avea raspunsul scris de la Ministerul Muncii il voi trimite tuturor care sunt sefi SVSU pentru a le arata si secretarilor sau primarilor .
In judetul Arges , incadrarile din luna ianuarie 2011 pentru seful SVSU au fost facute dupa cum a inteles fiecare secretar sau primar legislatia ( inspector specialitate sau sef SVSU ) . Asociatia Regionala Arges a Serviciilor de Urgenta a trimis un memoriu la Ministerul Muncii in data de 24.01.2011 si inca nu a primit un raspuns .
Dupa cum am spus cred ca prin schimbarea felului muncii (situatii de urgenta - administrator societate ) trebuie sa existe un act prin care se face detasarea si semnat si de catre mine . Cum astfel de act nu exista , cred ca dispozitia de suspendare a cim nu este legala . Este corect ceea ce spun ?
Sunt personal contractual in aparatul propriu al primarului , in domeniul situatiilor de urgenta , din anul 2007, cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata . Din septembrie 2010 am fost numit prin HCL administrator la o societate comerciala cu raspundere limitata cu actionar unic Consiliul Local . De la 01.02.2011 mi s-a suspendat c.i.m. pe perioada cat sunt administrator de societate , invocandu-se Legea 284 /2010 si Legea 285 /2010 ( nu s-a precizat vreun articol din lege ) . S-a efectuat suspendarea cim in conf cu art 52 lit e ( detasarea ) . Dar actul de detasare avand in vedere ca s-a schimbat felul muncii ( situatii de urgenta - administrator societate ) nu trebuia sa-l semnez si eu ? Dispozitia a fost adusa la cunostiinta pe 16 .02.2011 , ea a fost intocmita pe 01.02.2011 . De cand se aplica ?
In luna septembrie 2010 am fost numit prin Hotararea Consiliului Local , in functia de administrator de societate comerciala cu raspundere limitata , societate ce are actionar unic Consiliul Local . Nu am contract de mandat sau alt tip de contract . In H.C.L. nu se specifica ceva in legatura cu posibilitatea de demisie a mea . Totusi care ar fi procedura de demisie ? Unde se depune demisia ( la Consiliul Local , la Primar ) ? Exista vreun termen de preaviz ( 15 sau 30 zile ) ? Cand intra in vigoare ?