Sunt personal contractual in aparatul propriu al primarului , in domeniul situatiilor de urgenta , din anul 2007, cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata . Din septembrie 2010 am fost numit prin HCL administrator la o societate comerciala cu raspundere limitata cu actionar unic Consiliul Local . De la 01.02.2011 mi s-a suspendat c.i.m. pe perioada cat sunt administrator de societate , invocandu-se Legea 284 /2010 si Legea 285 /2010 ( nu s-a precizat vreun articol din lege ) . S-a efectuat suspendarea cim in conf cu art 52 lit e ( detasarea ) . Dar actul de detasare avand in vedere ca s-a schimbat felul muncii ( situatii de urgenta - administrator societate ) nu trebuia sa-l semnez si eu ? Dispozitia a fost adusa la cunostiinta pe 16 .02.2011 , ea a fost intocmita pe 01.02.2011 . De cand se aplica ?
1-detasarea nu o semnati si dvs; ea este o masura dispusa de angajator din initiativa lui
2-conform art. 45 Codul muncii presupune schimbarea temporara a LOCULUI DE MUNCA, nu a FELULUI MUNCII. Exceptional se poate schimba FELUL MUNCII insa doar cu consimtamantul scris al salariatului
3-detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult 1 an si se mai poate prelungi pentru aceeasi perioada, dar cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni
4-salariatul poate refuza detasarea in mod exceptional si pentru motive personale temeinice
5-chiar daca data intocmirii este 1.02.2011, daca afost adusa la cunostinta dvs. pe 16, de atunci isi produce efecte
Mesaj reeditat
@ stelios
Data post: Duminica, 20 Februarie 2011, 12:42
Subiect: URGENT cumul de functii 2011
Sunt personal contractual in aparatul propriu al primarului , in domeniul situatiilor de urgenta , din anul 2007, cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata . Din septembrie 2010 am fost numit prin HCL administrator la o societate comerciala cu raspundere limitata cu actionar unic Consiliul Local . De la 01.02.2011 mi s-a suspendat c.i.m. pe perioada cat sunt administrator de societate , invocandu-se Legea 284 /2010 si Legea 285 /2010 ( nu s-a precizat vreun articol din lege ) . Totusi in conformitate cu legislatia actuala pot avea cumul de functii in acest caz ? Ce fel de contract pot avea cu noua societate ( c.i.m. , contract de mandat , contract de administrator etc ) , avand in vedere ca prin Hotararea Consiliului Local din septembrie 2010 indeplinesc si functia de director la aceasta societate comerciala ? Va rog sa-mi dati un raspuns precizand si baza legala ( legea, HG , OUG ) !
p.s.
Incercati pe viitor sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema sau in legatura cu o problema pe care ati postat-o deja ...
Dupa cum am spus cred ca prin schimbarea felului muncii (situatii de urgenta - administrator societate ) trebuie sa existe un act prin care se face detasarea si semnat si de catre mine . Cum astfel de act nu exista , cred ca dispozitia de suspendare a cim nu este legala . Este corect ceea ce spun ?
Nu "actul prin care se face detasarea" trebuie semnat de dvs. ci un acord cu privire la schimbarea felului muncii. In conditiile in care acordul nu exista detasarea nu este legala si respectiv nici decizia de suspendare a cim.