Curtea Constitutionala a decis ca probele obtinute inaintea inceperii urmaririi penale sunt ilegale. Prin urmare, inregistrarile efectuate inaintea acestei faze procedurale nu mai pot fi folosite ca probe in instante.
Am citit aceasta afirmatie pe net. Este adevarata? Se aplica tuturor cazurilor? Si se refera doar la inregistrarile audio sau toate probele ?
Buna seara. Am primit o citatie referitoare la un dosar penal pt niste fapte care se presupune ca le-am savarsit in 2005-2006. In citatie la campurile "in calitate de..." si "in cauza privind..." nu era trecut nimic. Am fost acolo si mi-au spus ca sunt suspect de clonare de carduri si sprijinirea unui grup infractional in perioada 2005-2006. Am dat declaratie negand aceste lucruri . In nici un moment nu mi s-a specificat ca am dreptul la un avocat si singurele "dovezi " care mi le-au aratat erau niste transferuri de bani western union din acea perioada , bani trimisi sau primiti printr-un transfer legal. Au mai spus ca sunt banuite inca 2 persoane ( 2 fete) : prietena mea si inca o fata pe care nu o cunosc. Ce credeti ? in ce stadiu este dosarul si care este adevarul in aceasta incurcatura.