avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie dosar penal

Buna seara. Am primit o citatie referitoare la un dosar penal pt niste fapte care se presupune ca le-am savarsit in 2005-2006. In citatie la campurile "in calitate de..." si "in cauza privind..." nu era trecut nimic. Am fost acolo si mi-au spus ca sunt suspect de clonare de carduri si sprijinirea unui grup infractional in perioada 2005-2006. Am dat declaratie negand aceste lucruri . In nici un moment nu mi s-a specificat ca am dreptul la un avocat si singurele "dovezi " care mi le-au aratat erau niste transferuri de bani western union din acea perioada , bani trimisi sau primiti printr-un transfer legal. Au mai spus ca sunt banuite inca 2 persoane ( 2 fete) : prietena mea si inca o fata pe care nu o cunosc. Ce credeti ? in ce stadiu este dosarul si care este adevarul in aceasta incurcatura.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:20, 9 Februarie 2010
chiar daca nu vi s-a specificat ca aveti dreptul la un avocat, este un drept elementar, dreptul la aparare si cu cine ati putea realiza mai bine aceasta aparare daca nu cu un avocat.Ar fi bine sa consultati unul...:confused:
dosarul e in faza de cercetare, dvs nu aveti nicio calitate in el, deocamdata
v-au audiat in urma unei banuieli sau reclamatii a cuiva
daca veti fi acuzat oficial, luati legatura cu un avocat
Banuiesc ca ati dat o declaratie pe coala alba si sper sa fi fost singura.Angajati urgent avocat.
Deja ati comis o greseala mergnad la audiere fara un avocat. Dosarul dumneavoastra se afla in faza actelor premergatoare. Cu alte cuvinte nu s-a inceput urmarirea penala si din acest motiv la rubrica "in calitate de" nu era specificat nimic! Ce nu stiati este faptul ca in aceasta faza a anchetei (acte premergatoare, art 224 si urm. C.p.p.) si in lipsa atribuirii unei calitati procesuale (invinuit, parte vatamata, martor, etc) nu se poate vorbi despre drepturi si nici despre obligatii; mai pe scurt, nu aveati obligatia de prezentare, dar nici organele de ancheta nu aveau obligatia sa faca aplicarea art. 6 pt. 3 C.p.p si sa va informeze despre faptul ca aveati dreptul la un avocat. Din pacate aceasta situatie este des intalnita in practica, in sensul ca, se citeaza o serie de persoane in faza actelor premergatoare si se obtin anumite informatii profitand de lipsa acestora de informare.
Faptul ca totusi sunteti in vizorul organelor de ancheta nu este un lucru imbucurator, chiar daca cercetarile sunt intr-o faza preliminara. In aceste conditii ar trebui sa va angajati de urgenta un avocat specializat in drept penal (si in infractiuni informatice) care sa va reprezinte interesele cu profesionalism. Nu vreau sa va creez teama dar daca va uitati pe dispozitiile Legilor 39/2003, 365/2002 si 161/2003 s-ar putea sa nu aveti o seara tocmai placuta:)
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Aveti cunostiinta despre aspectele care au constituit intrebarile puse de catre persoana care efectueaza cercetarile?
Celelate 2 persoane pe care precizati ca le cunoasteti ce sustin?
Avand in vedere faptul ca a-ti fost citata,pentru moment fara a fi incadrata eventuala dvs participare si dovedita vinovatia ,va revine obligatia sa constatati cum evolueaza cercetarea si in raport de concluzii,sa angajati aparator .

Alte discuții în legătură

Citarea in dosarul penal mira_79 mira_79 buna seara, am o nelamurire si pana imi gasesc un avocat ar fi extrem de utila opinia dumneavoastra: am primit de la Parchet o citatie care face referire ... (vezi toată discuția)
Citatie de la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie fara sens caterina222 caterina222 Buna seara, am primit azi o citatie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie pe care n-o inteleg...nu inteleg despre ce proces este ... (vezi toată discuția)
Va salut, vin și eu cu o întrebare dacă ma puteți ajuta. ... Mada12345 Mada12345 Va salut, vin și eu cu o întrebare dacă ma puteți ajuta. In urma cu 1 an și o luna, am făcut o prostie și mi am însușit o suma de bani de la o alta ... (vezi toată discuția)