Ati fost legal citata in calitate de martora si trebuie sa mergeti la unitatea de Parchet,la ora,locul si data indicate pentru a depune marturie.
In situatia in care nu va veti prezenta organul de Parchet,poate dispune amendarea dvs.si aducerea de catre politist in vederea audierii,prin executarea de catre acesta a unui mandat de aducere emis pe numele dvs..
Nu este obligat organul penala sa indice motivele citarii,ci numai calitatea pe care o aveti,adica cea de martora.
Acestea vor fi aflate la sediul respectivului organ,unde veti declara ce cunoasteti in legatura cu situatiile asupra carora veti fi intrebata.
In privinta sotului dvs.,handicapat,netransportabil,formulati o cerere, la care atasati acte medicale care sa ateste starea sanatatii sale si aratati motivul imposibilitatii sale de prezentare,iar procurorii,in situatia sa,daca considera necesar,se pot deplasa pentru a-l audia la domiciliu.
Daca audierea sa datorita starii de sanatate ,este imposibilila,atasati acte medicale in acest sens ,cu recomandari medicale si in functie de acestea anchetatorii vor dispune.
Nu exista motive de teama sau alte probleme, atata timp cat veti declara adevarul.
Dosarul in care ati primit citatie in calitate de martor este un dosar aflat in faza de urmarire penala , faza care este premergatoare fazei de cercetare judecatoreasca.Numarul de dosar este unul corect, prezenta lit./P/este tocmai indicativul unui dosar cu nr. de parchet.Sunteti chemata in calitate de martor din considerentele cunoasterii unor imprejurari necesare cercetarii penale din dosarul respectiv.Sfatul meu este ca desi aveti calitate de martor si dvs. si sotul dvs. sa va angajati un avocat care sa va asiste la declaratie ( am in vedere doar declaratia dvs.)pentru ca in privinta sotului veti face dovada cu certificatul de hanidcap si a altor acte pe care le aveti ca este imobilizat la pat.Probabil va intrebati de ce va sfatuiesc asa si am sa va raspund ca am vazut dese ori schimbarea calitatii din martor in faptuitor, apoi in invinut si in final in inculpat.Poate ca nu este cazul dvs. dar vorba aceea e chiar buna"paza buna trece primejdia rea".
Buna ziua... si eu am primit o astfel de citatie... ce ma pune pe ganduri este faptul ca am citit ce spune dna avocat ca ar fi bine sa merg insotit desi sunt chemat in calitate de martor... insa, corelat cu ce am citit la articolele incriminate in citatie ma lasa complet nedumerit... cine si de ce ma cheama? mai ales, unde scrie ca sunt obligat sa merg? de ce nu pot anunta ca nu ma pot prezenta?