avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie de la parchetul de pe langa Inalta Curte de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie de la parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fara sens

Buna seara, am primit azi o citatie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie pe care n-o inteleg...nu inteleg despre ce proces este vorba si nu inteleg scopul acestei citatii.
Mentionez ca si sotul meu care este imobilizat la pat ( handcap grad I) a primit aceeasi citatie.
Am cautat pe site-ul parchetului numarul de dosar dar nu pot afla nimic pentru ca nu-mi scrie in citatie sectia care se ocupa de un proces despre nici macar nu stiu de ce exista iar numarul dosarului este ceva de genul 1229/P/2009...ce inseamna P-ul acela?
Pe citatie apar doar numarul dosarului ( care este incomplet , dupa parerea mea) numele meu, calitatea de martor - pe care mi-au oferit-o cu bunavointa, camera , ora si cauza procesului - niste articole de lege pe cod penal....
Intrebarile mele sunt...cum de sunt citata intr-un proces despre care nici macar nu-mi da vreo informatie si cum de a fost citat si sotul meu care este imobilizat la pat? Cum pot afla despre ce proces este vorba? si ce e P-ul acela din numarul dosarului....
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ramy_irina , utilizator 21:46, 20 Octombrie 2010
daca cineva v-a propus ca martor pentru solutionarea unui dosar penal domnii procurori sunt obligati sa va citeze si nu au de unde sa stie ca dvs nu stiti de ce sunteti citata.
cine v-a propus ca martori ar fi trebuit sa va anunte.
puteti scrie articolele pentru care sunteti citati si apoi putem sa va mai dam oarece lamuriri.
p-ul nu are importanta (cred ca e vorba de penal)
eu am vazut sute de citatii de la parchet dar nu mi-am pus niciodata problema de ce pe toate apare dupa nr de dosar litera p
Ati fost legal citata in calitate de martora si trebuie sa mergeti la unitatea de Parchet,la ora,locul si data indicate pentru a depune marturie.
In situatia in care nu va veti prezenta organul de Parchet,poate dispune amendarea dvs.si aducerea de catre politist in vederea audierii,prin executarea de catre acesta a unui mandat de aducere emis pe numele dvs..
Nu este obligat organul penala sa indice motivele citarii,ci numai calitatea pe care o aveti,adica cea de martora.
Acestea vor fi aflate la sediul respectivului organ,unde veti declara ce cunoasteti in legatura cu situatiile asupra carora veti fi intrebata.
In privinta sotului dvs.,handicapat,netransportabil,formulati o cerere, la care atasati acte medicale care sa ateste starea sanatatii sale si aratati motivul imposibilitatii sale de prezentare,iar procurorii,in situatia sa,daca considera necesar,se pot deplasa pentru a-l audia la domiciliu.
Daca audierea sa datorita starii de sanatate ,este imposibilila,atasati acte medicale in acest sens ,cu recomandari medicale si in functie de acestea anchetatorii vor dispune.
Nu exista motive de teama sau alte probleme, atata timp cat veti declara adevarul.
Dosarul in care ati primit citatie in calitate de martor este un dosar aflat in faza de urmarire penala , faza care este premergatoare fazei de cercetare judecatoreasca.Numarul de dosar este unul corect, prezenta lit./P/este tocmai indicativul unui dosar cu nr. de parchet.Sunteti chemata in calitate de martor din considerentele cunoasterii unor imprejurari necesare cercetarii penale din dosarul respectiv.Sfatul meu este ca desi aveti calitate de martor si dvs. si sotul dvs. sa va angajati un avocat care sa va asiste la declaratie ( am in vedere doar declaratia dvs.)pentru ca in privinta sotului veti face dovada cu certificatul de hanidcap si a altor acte pe care le aveti ca este imobilizat la pat.Probabil va intrebati de ce va sfatuiesc asa si am sa va raspund ca am vazut dese ori schimbarea calitatii din martor in faptuitor, apoi in invinut si in final in inculpat.Poate ca nu este cazul dvs. dar vorba aceea e chiar buna"paza buna trece primejdia rea".
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Incercati sa dat un telefon la parchet si sa va expuneti punctul de vedere.
Insa daca sunteti citati in calitate de martori e posibil sa fie ceva.
Se mai poate sa fie o plangere aiurea si sa nu fie nimic serios.Un telefon ar putea sa va ajute sa va lamuriti desi in mod normal nu se dau informatii prin telefon.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua... si eu am primit o astfel de citatie... ce ma pune pe ganduri este faptul ca am citit ce spune dna avocat ca ar fi bine sa merg insotit desi sunt chemat in calitate de martor... insa, corelat cu ce am citit la articolele incriminate in citatie ma lasa complet nedumerit... cine si de ce ma cheama? mai ales, unde scrie ca sunt obligat sa merg? de ce nu pot anunta ca nu ma pot prezenta?

Alte discuții în legătură

Citatie dosar penal newklear newklear Buna seara. Am primit o citatie referitoare la un dosar penal pt niste fapte care se presupune ca le-am savarsit in 2005-2006. In citatie la campurile \"in ... (vezi toată discuția)
Declaratii martori dosar politie w0lfshad3 w0lfshad3 Am dreptul sa citesc declaratiile martorilor luate de organul de cercetare penala daca eu sunt reclamantul? Dar de la parchet? Primesc macar inainte de ... (vezi toată discuția)
Citatie allmarcos allmarcos Buna ziua Am o intrebare. Sunt citat ca martor intr-un dosar penal, 46/P/2017,deschis la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Mentionez ca nu stiu ... (vezi toată discuția)