avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratii martori dosar politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratii martori dosar politie

Am dreptul sa citesc declaratiile martorilor luate de organul de cercetare penala daca eu sunt reclamantul? Dar de la parchet? Primesc macar inainte de instanta instiintare sa citesc ce se inainteaza?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 18:16, 17 Decembrie 2009
Salut.
Nu aveti acest drept in faza cercetarii penale!
Daca aveti un aparator ales, acesta in cazul in care asista la audierea martorilor isi poate conspecta cele declarate de martor.
La audiere martorilor va referiti tot la cercetarea penala sau la instanta cand sunt chemati la tribuna martorilor sub juramant? Am scris niste interogatorii in functie de ce s-a intamplat si ceea ce trebuie dovedit. Am dreptul sa adresez sau sa inmanez spre utilizare interogatoriul presedintelui instantei sau avocatului dupa caz?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Declaratiile martoilor vor exista oricum la dosarul cauzei , iar instanta, in faza de judecata ,daca se va ajunge acolo, va administra toate probele existente la dosar , fara a fi nevoie ca dvs. le inmanati instantei.
Am impresia insa ca vorbiti despre dreptul dvs. de a adresa intrebari martorilor in instanta. Daca este asa, aveti acest drept .
w0lfshad3 a scris:

Am dreptul sa citesc declaratiile martorilor luate de organul de cercetare penala daca eu sunt reclamantul? Dar de la parchet? Primesc macar inainte de instanta instiintare sa citesc ce se inainteaza?


Nu primiti decat citatie.Nu veti putea vedea rechizitoriul decat la instanta.
Puteti sa incercati sa studiati dosarul la parchet.Aveti sanse sa il vedeti.

avocat Claudiu Lascoschi
N-am primit nimic, nici macar un telefon, cu toate ca era peste tot. La parchet au zis ca-l pot vedea dupa ce e solutionat.

Alte discuții în legătură

Despre martori. ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana este parte vatamata intr-un dosar depune plingere impotriva altei persoane si nu nominalizeaza decat 3 martori si se fac toate demersurile de ... (vezi toată discuția)
Termen primire referat clasare plangere penala pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru marturie mincinoasa la parchet anul trecut. Am depus si probe, declaratii de martor in instanta, dovezi, etc. ... (vezi toată discuția)
Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)