Am dreptul sa citesc declaratiile martorilor luate de organul de cercetare penala daca eu sunt reclamantul? Dar de la parchet? Primesc macar inainte de instanta instiintare sa citesc ce se inainteaza?
Salut.
Nu aveti acest drept in faza cercetarii penale!
Daca aveti un aparator ales, acesta in cazul in care asista la audierea martorilor isi poate conspecta cele declarate de martor.
La audiere martorilor va referiti tot la cercetarea penala sau la instanta cand sunt chemati la tribuna martorilor sub juramant? Am scris niste interogatorii in functie de ce s-a intamplat si ceea ce trebuie dovedit. Am dreptul sa adresez sau sa inmanez spre utilizare interogatoriul presedintelui instantei sau avocatului dupa caz?
Declaratiile martoilor vor exista oricum la dosarul cauzei , iar instanta, in faza de judecata ,daca se va ajunge acolo, va administra toate probele existente la dosar , fara a fi nevoie ca dvs. le inmanati instantei.
Am impresia insa ca vorbiti despre dreptul dvs. de a adresa intrebari martorilor in instanta. Daca este asa, aveti acest drept .
Am dreptul sa citesc declaratiile martorilor luate de organul de cercetare penala daca eu sunt reclamantul? Dar de la parchet? Primesc macar inainte de instanta instiintare sa citesc ce se inainteaza?
Nu primiti decat citatie.Nu veti putea vedea rechizitoriul decat la instanta.
Puteti sa incercati sa studiati dosarul la parchet.Aveti sanse sa il vedeti.