avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen primire referat clasare plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen primire referat clasare plangere penala

Buna ziua,
Am depus o plangere penala pentru marturie mincinoasa la parchet anul trecut. Am depus si probe, declaratii de martor in instanta, dovezi, etc. Anul acesta in februarie am fost la parchet sa consult dosarul, au aparut doar 2 declaratii luate martorilor si atat, in rest dosarul contine doar documentele depuse de mine si propunerea de clasare a politistului din ianuarie 2015. Am facut apoi cerere de xerocopiere, mi s-a aprobat, singura diferenta este ca dosarul este legat si numerotat.
As dori sa stiu care este termenul in care trebuie sa primesc si eu referatul de clasare pentru ca am vorbit cu procurorul de caz si mi-a zis ca va mai dura dar nu mi-a spus cat timp.
Am in vedere depunerea de contestatie catre prim procuror si nu as vrea sa depasesc termenul prevazut deoarece eu am studiat dosarul si am vazut referatul politistului de clasare.

Va arat ce prevede legea, in realitate termenele nu sunt neaparat respectate.
ART. 320 c.p.p.
Modul de sesizare a procurorului pentru soluţionarea cauzei
Organul de cercetare penală care constată incidenţa unuia dintre cazurile care determină clasarea cauzei sau renunţarea la urmărire penală trimite dosarul la procuror cu propunere corespunzătoare.

ART. 322
Verificarea lucrărilor urmăririi penale
(1) În termen de cel mult 15 zile de la primirea dosarului trimis de organul de cercetare penală potrivit art. 320 şi art. 321 alin. (1), procurorul procedează la verificarea lucrărilor urmăririi penale şi se pronunţă asupra acestora.
(2) Rezolvarea cauzelor în care sunt arestaţi se face de urgenţă şi cu precădere.
Multumesc, in cazul meu e vorba deja de 2 luni, dosarul a fost trimis la procuror in 23 ianuarie.
Asta va spuneam, ca nu respecta, incercati sa depuneti o cerere urgentare solutionare, poate il stimuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare timp solutionare dosar laudiscristi laudiscristi care ar fi timpul de solutionare al unui dosar trimis spre clasare (vezi toată discuția)
Proces penal. dosar inaintat catre parchet. ce urmeaza? marcellaro marcellaro buna ziua as dori cateva informatii privitor la un dosar .Dupa ce dosarul a fost trimis catre parchet ce pasi urmeaza si in cat timp se trimit citatiile ... (vezi toată discuția)
Pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? eusaisapte eusaisapte pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? 1. am fost audiat in calitate de martor, desi organul de ... (vezi toată discuția)