avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare timp solutionare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare timp solutionare dosar

care ar fi timpul de solutionare al unui dosar trimis spre clasare
Cel mai recent răspuns: laudiscristi , utilizator 21:08, 25 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul in care din cuprinsul sesizarii rezulta vreunul din cazurile de impiedicare a exercitarii actiunii penale, organele de cercetare penala inainteaza procurorului actele, impreuna cu solutia de clasare. In cazul in care procurorul apreciaza propunerea intemeiata, dispune, prin ordonanta, clasarea. Legea nu prevede o perioada de timp pentru efectuarea acestei proceduri. Asteptati sa vi se comunice ordonanta de clasare.
Conform art.316(1) NCPP ordonanta de clasare se comunica in copie persoanei care a facut sesizarea, suspectului,inculpatului sau dupa caz, altor presoane interesate,dar, nu este prevazut un termen ptr.comunicare
ART. 320
Modul de sesizare a procurorului pentru soluţionarea cauzei
Organul de cercetare penală care constată incidenţa unuia dintre cazurile care determină clasarea cauzei sau renunţarea la urmărire penală trimite dosarul la procuror cu propunere corespunzătoare.

SECŢIUNEA a 4-a
Terminarea urmăririi penale

ART. 321
Înaintarea dosarului privind pe inculpat
(1) De îndată ce urmărirea penală este terminată, organul de cercetare înaintează dosarul procurorului, însoţit de un referat.
#M2
(2) Referatul trebuie să cuprindă menţiunile prevăzute la art. 286 alin. (4), precum şi date suplimentare privitoare la mijloacele materiale de probă şi măsurile luate cu privire la ele în cursul cercetării penale, precum şi locul unde acestea se află.
#B
(3) Când urmărirea penală priveşte mai multe fapte sau mai mulţi inculpaţi, referatul trebuie să cuprindă menţiunile arătate la alin. (2) cu privire la toate faptele şi la toţi inculpaţii şi, dacă este cazul, trebuie să se arate pentru care fapte ori făptuitori se propune clasarea sau renunţarea la urmărire.
ART. 322
Verificarea lucrărilor urmăririi penale
(1) În termen de cel mult 15 zile de la primirea dosarului trimis de organul de cercetare penală potrivit art. 320 şi art. 321 alin. (1), procurorul procedează la verificarea lucrărilor urmăririi penale şi se pronunţă asupra acestora.
(2) Rezolvarea cauzelor în care sunt arestaţi se face de urgenţă şi cu precădere.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Termen primire referat clasare plangere penala pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru marturie mincinoasa la parchet anul trecut. Am depus si probe, declaratii de martor in instanta, dovezi, etc. ... (vezi toată discuția)
Pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? eusaisapte eusaisapte pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? 1. am fost audiat in calitate de martor, desi organul de ... (vezi toată discuția)
Reclamate la parchet kennya kennya buna seara am depus o reclamate la parchet anul trecut n iulie am fost chemata la polite sa dau declaratie si din ianuarie a fost trims dosarul la parchet cu ... (vezi toată discuția)