avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reclamate la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reclamate la parchet

buna seara
am depus o reclamate la parchet anul trecut n iulie am fost chemata la polite sa dau declaratie si din ianuarie a fost trims dosarul la parchet cu trimitere iin judecata.am fost la parchet si mi au zis ca e in lucru cu trmitere n judecata.am depus si 2 cereri n care solicitam sa mi spuna in ce stadiiu este dosarul dar nu am primiit niciun raspuns.ultima fiind depusa pe 22 mai.ce trebue sa fac ca sa dea drumul la dosar.unde trebuie sa ma adresez
Intrati si in audienta la primul procuror al parchetului respectiv .
am stat de vorba si cu procuroru de serviciu si cu cel care se ocupa de caz.cel de serviciu a spus ca e in lucru cu trimitere in judecata,iar celalalt a zis sa astept raspuns acasa.ce e de facut.cum aflu ce se intampla cu dosarul meu.unde trebuie sa fac alta sesizare.de ce nu am primit raspuns la cele 2 sesizari
Puteti formula sesizare la CSM -Sectia Procurori pentru intarzierea nejustificata a efectuarii actelor de procedura , desi ca si alte organe , parchetele sunt confruntate cu un mare numar de lucrari , multe , probabil , mai urgente decat acel dosar.
Ce intelegeti dvstra prin "a fost dosarul trimis la parchet cu trimitere in judecata". Va referiti la RTUP al organului de cercetare penala?

ART. 256
Înaintarea dosarului privind pe învinuit
De îndată ce cercetarea penală este terminată, organul de cercetare înaintează dosarul procurorului cu un referat, în care consemnează rezultatul cercetării, spre a se decide potrivit art. 262. Referatul va cuprinde în mod corespunzător menţiunile prevăzute în art. 259 - 260.
#M36
ART. 257
Prezentarea materialului de către procuror
Procurorul, primind dosarul, îl cheamă pe învinuit şi îi prezintă materialul de urmărire penală potrivit dispoziţiilor art. 250 şi următoarele, care se aplică în mod corespunzător.

#B
&2. Urmărire cu acţiunea penală pusă în mişcare
#M36
ART. 258
Înaintarea dosarului privind pe inculpat
În cauzele în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare, după completarea cercetării şi după îndeplinirea dispoziţiilor privitoare la prezentarea materialului de urmărire penală, cercetarea penală se consideră terminată. Organul de cercetare penală înaintează de îndată procurorului dosarul cauzei însoţit de un referat.
#B
CAPITOLUL V
TRIMITEREA ÎN JUDECATÃ

ART. 261
Verificarea lucrărilor urmăririi penale
Procurorul este obligat ca în termen de cel mult 15 zile de la primirea dosarului trimis de organul de cercetare penală potrivit art. 256 sau 258 să procedeze la verificarea lucrărilor urmăririi penale şi să se pronunţe asupra acestora.
Procurorul procedează la prezentarea materialului de urmărire penală în situaţiile prevăzute în art. 254 alin. 1, dacă inculpatul se prezintă, este prins sau adus după înaintarea dosarului la parchet.
Rezolvarea cauzelor în care sunt arestaţi se face de urgenţă şi cu precădere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare timp solutionare dosar laudiscristi laudiscristi care ar fi timpul de solutionare al unui dosar trimis spre clasare (vezi toată discuția)
Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala maran maran Buna ziua, As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)