avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal. Dosar inaintat catre parchet. Ce urmeaza?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal. Dosar inaintat catre parchet. Ce urmeaza?

buna ziua as dori cateva informatii privitor la un dosar .Dupa ce dosarul a fost trimis catre parchet ce pasi urmeaza si in cat timp se trimit citatiile ,exista un termen, pentru ca nu reusesc sa-l gasesc nicaieri.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marcellaro , utilizator 17:03, 18 Mai 2014
Depinde pentru ce a fost trimis la Parchet, cu ce propunere.
ART. 322 NCP
Verificarea lucrărilor urmăririi penale
(1) În termen de cel mult 15 zile de la primirea dosarului trimis de organul de cercetare penală potrivit art. 320 şi art. 321 alin. (1), procurorul procedează la verificarea lucrărilor urmăririi penale şi se pronunţă asupra acestora.
(2) Rezolvarea cauzelor în care sunt arestaţi se face de urgenţă şi cu precădere

Citiți și art. următoare.
Poate dosarul a fost trimis la parchet pentru punerea in miscarea a actiunii penale.
Da, poate. Oricum, termenele trebuie să fie unele rezonabile în aceste proceduri, dacă nu sunt prevăzute în lege în mod express.
Dosarul este din 2012 si abia acum s-au terminat cercetarile din aceasta cauza nu a fost pus in miscare.Ar fi trebuit sa ajunga direct la judecatorie?Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Termen primire referat clasare plangere penala pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru marturie mincinoasa la parchet anul trecut. Am depus si probe, declaratii de martor in instanta, dovezi, etc. ... (vezi toată discuția)
Intrebare timp solutionare dosar laudiscristi laudiscristi care ar fi timpul de solutionare al unui dosar trimis spre clasare (vezi toată discuția)
Reclamate la parchet kennya kennya buna seara am depus o reclamate la parchet anul trecut n iulie am fost chemata la polite sa dau declaratie si din ianuarie a fost trims dosarul la parchet cu ... (vezi toată discuția)