avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va salut, vin și eu cu o întrebare dacă ma puteți ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va salut, vin și eu cu o întrebare dacă ma puteți ajuta. ...

Va salut, vin și eu cu o întrebare dacă ma puteți ajuta.
In urma cu 1 an și o luna, am făcut o prostie și mi am însușit o suma de bani de la o alta persoana, mi am recunoscut vina am restituit suma de bani, Menționez ca nu am dat declarație la Politie, doar mi am dat demisia de la acel loc de munca, ulterior după 1 an și ceva primesc o citație de la Politie in calitate de martor Penteu infracțiunea de furt și sa ma prezint, se poate sa fie despre acest incident ? Și daca da, nu trebuia sa am alta calitate( nu cea de martor) va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 10:27, 5 Octombrie 2023
Bună dimineata! Da, este posibil să fie vorba despre acel incident sau despre cu totul altceva. Si, da, este posibil ca in primele verificări să fiți citată ca martor pentru că nu aveți la acest moment nicio altă calitate in dosar. Declarația pe care o dați ca martor în cadrul dosarului penal, nu poate fi folosită împotriva dumneavoastră în situația în care se va atribui ulterior o altă calitate ( suspect, inculpat). Totuși, dacă veți constata că este vorba despre această faptă de furt, trebuie să știți că nu puteți fi obligată să dați declarații . Dacă sunteți martor în cu totul altă speță care nu implică vreo faptă sau imprejurare care să atragă pentru dumneavoastră vreo sanctiune penală, aveți obligația să declarați tot ceea ce cunoașteți cu privire la aspectele despre care veți fi întrebată. Când mergeți la poliție să fiți atentă și să citiți in mod complet toate documentele care vi se vor prezenta pentru a le semna. Unii polițisti se pricep de minune să facă diverse artificii in dosare si dacă ați semnat ceva ce vă dezavantajează, va fi foarte greu ulterior pentru avocatul dumneavoastră să demonstreze că ați fost păcălită, iar apărarea că ați semnați și nu ați citit nu o să vă ajute . Mergeți și vedeți întâi despre ce e vorba .
Va mulțumesc, ar fi mai bine sa ma prezint cu un avocat la aceasta citație ?
Asta este alegerea dumneavoastră. Aveți acest drept. Opinia mea este aceea că, în cazul unor cercetări penale, angajarea unui avocat chiar din faza de urmărire penală este benefică. Foarte multe persoane angajează avocat abia atunci când ajung să fie trimise în judecată. În această situație avocatul nu mai are posibilitatea de a influența foarte mult cercetările care au fost deja efectuate ( cu mici excepții privind legalitatea și loialitatea probelor în camera preliminară) . Cu privire la acest furt care ar putea face obiectul cercetărilor să știți că nu contează ceea ce s-a întâmplat efectiv ci numai ceea ce va putea fi probat de către organele de anchetă. Un avocat angajat vă poate da sfaturi concrete după ce studiază dosarul. De asemenea, discuțiile cu avocatul dumneavoastră sunt confidențiale și nu pot fi folosite împotriva dumneavoastră nici chiar dacă ar fi interceptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie doina1963 doina1963 Stimate domn/doamna, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema extrem de acuta. Sunt administratorul unei societati comerciale si in martie 2010 am intrat ... (vezi toată discuția)
Furt calificat paguba mica, recuperata ContSters156394 ContSters156394 Acum un an si jumatate am sustras cateva obiecte, in valoare de aproximativ 25 lei. dintr-un hypermarket. Am fost oprit de paznici, s-a dat o declaratie ca ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot papibaa papibaa Astazi 15.01.2014 am primit o citatie de la diicot ploiesti cerandu-mi sa ma prezint pe 20.01.2014 in calitate de ...(neprecizat) in cauza privind (un anume ... (vezi toată discuția)