avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat paguba mica, recuperata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat paguba mica, recuperata

Acum un an si jumatate am sustras cateva obiecte, in valoare de aproximativ 25 lei. dintr-un hypermarket. Am fost oprit de paznici, s-a dat o declaratie ca regret fapta, s-a facut copie a CI, m-au taxat cu 70 de lei si am plecat. Au spus ca nu vor reclama nimic la politie.
Acum am primit o citatie, in calitate de martor, intr-un dosar de cercetare penala din anul in care amn savarsit eu fapta. Reper, este specificat ""martor". Sa fie din cauza acelui eveniment, dar de ce sunt citat "martor"??
Daca asta este motivul, in cazul recunoasterii faptei, ce se poate dispune impotriva mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:13, 14 Noiembrie 2011
Faptul ca ati achitat prejudiciul nu inlatura raspunderea penala,fapta ramane in continuare.Este o strategie a organelor de cercetare penala,dar dupa declaratia pe care o veti da este f posibil sa deveniti invinuit.Ar fi bine sa fiti insotit de un avocat.
Politia, in functie de cum analizeaza fapta, nu poate dispune NUP si comunicarea catre instanta de judecata? Apoi, instanta poate decide sanctionarea cu amenda administrativa, corect?
Este absolut necesar un avocat intr-o astfel de situatie?
Daca dvs ati recunoscut fapta ,pt lipsa pericolului social,doar pt ca este un prejudiciu mic,nu se apreciaza asa pericolul social concret sunt alte criterii pe langa cel al urmarii produse.Oricum stati linistit daca incepe urm pen si deveniti invinuit o sa aveti avocat din oficiu .Pedeapsa este intre 3-15 ani
Mai mult ca sigur nu este in legatura cu acea fapta. Or fi ei militieni, dar nici chiar asa.
Mergeti intai si vedeti despre ce este vorba, daca sunteti de fapt faptuitor, nu dati nici o declaratie in lipsa avocatului, si va reprogramati alta data pt audiere si intre timp va angajati avocat.

In caz de NUP sau SUP procurorul dispune amenda administrativa, nu mai ajunge dosarul in instanta.
intrati pe portalul instantei de judecata si verificati dosarul daca v-a citat instanta de judecata. Acolo poate apare altceva.
In cazul dvs. daca de cand ati comis furtul pana in prezent nu ati fost chemat la politie pentru declaratii , inseamna ca nu s-a intocmit dosar penal pe numele dvs.

Alte discuții în legătură

Art 198 c.pr.pen art.176 alin.1 lit.e c.pr.pen karmyrafy karmyrafy as dori sa stiu si eu ce prevad aceste articole deoarece am primit aceasta citatie dupa 3 luni de la terminarea procesului si dupa ce s a dat sentinta.citatie ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)
Citatie Ioana925 Ioana925 Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)