avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat paguba mica, recuperata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat paguba mica, recuperata

Acum un an si jumatate am sustras cateva obiecte, in valoare de aproximativ 25 lei. dintr-un hypermarket. Am fost oprit de paznici, s-a dat o declaratie ca regret fapta, s-a facut copie a CI, m-au taxat cu 70 de lei si am plecat. Au spus ca nu vor reclama nimic la politie.
Acum am primit o citatie, in calitate de martor, intr-un dosar de cercetare penala din anul in care amn savarsit eu fapta. Reper, este specificat ""martor". Sa fie din cauza acelui eveniment, dar de ce sunt citat "martor"??
Daca asta este motivul, in cazul recunoasterii faptei, ce se poate dispune impotriva mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:13, 14 Noiembrie 2011
Sper sa nu fie pentru acel eveniment, desi ma intreb ce fac firmele de paza cu copiile actelor de identitate si declaratiile completate de cei prinsi in fapt. M-ar mai mira durata enorma de la data comiterii pana acum la citatie - cam 1 an si 6,7 luni. Aveti idee, s practica asa ceva, reclamarea celor prinsi de firmele de paza si apoi cercetarea lor?
Se poate reprograma audierea? Ce ar trebui sa declar ca sa ma aleg numai cu amenda administrativa?
....omule mergi si vezi despre ce este vorba...daca vrei dai declaratie,daca nu,NU.
in caz ca nu dai declaratie spui ca vrei avocat si se reprogrameaza,numai asa vei sti despre ce este vorba.apoi revii pe sit!
Exclus sa fie in legatura cu acel eveniment, dupa atata timp. Cu toata aglomeratia de dosare si tot trebuia sa fiti chemat intr-o luna-doua.

Repet recomandarea de mai sus: mergeti la data stabilita si vedeti despre ce e vorba. Daca sunteti martor, nu aveti nevoie de avocat, declarati ce va amintiti despre ce va intreaba. Daca sunteti faptuitor/invinuit, spuneti ca nu declarati nimic decat in prezenta aparatorului si stabiliti alta zi.
Cum va dati seama ca, daca de la comitere, pana in prezent nu am fost citat la politie, inseamna ca nu s-a intocmit dosar penal pe numele meu? Incerc sa deslusesc ce poate insemna chestia asta si sunt putin agitat, amintindu-mi de evenimentul despre care spun, chiar daca pe citatie sta scris "martor"...
!. Daca era in legatura cu furtul, atunci erati chemat in calitate de faptuitor/invinuit, nu martor, deoarece dv ati savarasit furtul, nu ati fost martor la infractiune.
2. Erati chemat mai devreme pt declaratii, nu dupa aproape dopi ani de la savarsirea faptei.

Duceti-va la politie si vedeti despre ce este vorba.

In mod exceptional, daca va fi vorba despre acel furt, procurorul va dispune NUP+amenda administrativa, daca nu mai aveti antecedente si va recunoasteti fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 198 c.pr.pen art.176 alin.1 lit.e c.pr.pen karmyrafy karmyrafy as dori sa stiu si eu ce prevad aceste articole deoarece am primit aceasta citatie dupa 3 luni de la terminarea procesului si dupa ce s a dat sentinta.citatie ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)
Citatie Ioana925 Ioana925 Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)