avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Stimate domn/doamna,

Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema extrem de acuta. Sunt administratorul unei societati comerciale si in martie 2010 am intrat ijn insolventa prin reorganizare , la cererea mea (a debitorului). Problema mare este ca inainte (in 2009) am emis 3 file CEC care nu au avut acoperire in banca (deoarece nu am reusit sa imi incasez banii) la data cand au avut scadenta insa au fost onorate ulterior. Cei doi creditori ai mei au fost chemati la politie pentru a da explicatii (stiu asta de la ei) pentru ca banca respectiva a trebuit sa comunice evenimentele respective si din cate am inteles in mod automat organele abilitate s-au autosesizat. Eu nu am fost chemata pana acum, in schimb astazi am primit o citatie pentru a ma prezenta la politia din orasul incare locuiesc (nu este resedinta de judet si nu exista tribunal in oras)in care sunt chemata la politie si sunt specificate si doua dosare penale.
Va rog sa imi spuneti daca ma pot interesa inainte de merge la politie de continutul acestor dosare. Eu cred (de fapt nu are ce sa fie altceva) ca este vorba despre acea neacoperire in banca a filelor CEC. Din cate stiu eu cei 2 creditori nu au facut plangere penala pentru ca si-au recuperat prejudiciul. In aceasta situatie dosarele se inchid si daca da in ce stadiu? De ce mai sunt chemata la politie? Cum ar trebui sa procedez cand merg la politie? Am nevoie de un avocat? Va rog ajutati-ma!

Va multumesc
Doina
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:14, 14 Octombrie 2010
Pe citatie ar trebui sa scrie in ce calitate sunteti chemata . Mergeti si vedeti despre ce este vorba , desi pare a fi vorba despre o inselaciune . Spuneti politiei ca veti reveni la o data ulterioara sa dati declaratie insotita de un avocat si pana atunci nu faceti nicio declaratie cu privire la cele doua dosare .
Ar fi recomandabil sa mergeti insotita de avocat deoarece pot aparea mai multe probleme decat cele la care va asteptati.
Nu cred ca veti ajunge la inchisoare.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc mult pentru raspuns.
Va rog frumos, daca se poate sa imi mai spuneti daca pot afla continutul dosarelor inainte de a ma prezenta la politie.

Va multumesc,
Doina
Din pacate nu puteti afla continutul dosarului decat la momentul finalizarii cercetarilor, cu ocazia prezentarii materialului de urmarire penala
Nu vi se va aduce decat la cunostiinta invinuirea daca sunteti considerata vinovata.
Vorbiti cu avocatul despre tot ce ar putea atrage si alte probleme penale.
Tot cu avocatul puteti vorbi si despre momentul in care sa dati declaratia.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Inselaciune 215 cec Gherman Adrian Gherman Adrian daca pentru 6 file cec se primeste scoatere de sub urmarire penala ulterior dupa un an mai poate sa inceapa urmarirea penala alta politie din alta localitate? ... (vezi toată discuția)
Reprezentare/asistare in dosar penal remus388 remus388 avocatul poate merge singur la Parchet pt. a afla de ce am fost chemat sa dau declaratii? Ii va spune procurorul care este motivul pt. care sunt chemat sa ... (vezi toată discuția)
Pot fii condamnat cu suspendare cosminghe cosminghe Buna ziua, Anul trecut am infiintat un srl cu un asociat eu sunt si administrator, am achizitionat materie prima care urma sa o platim la ... (vezi toată discuția)