Astazi 15.01.2014 am primit o citatie de la diicot ploiesti cerandu-mi sa ma prezint pe 20.01.2014 in calitate de ...(neprecizat) in cauza privind (un anume dosar penal din 2012) de care nu am auzit pana acum si chiar nu am idee daca ar putea fi al meu si mai ales din ce motiv. Cat de grava ar putea fi aceasta situatie ? Si este posibil sa fie o greseala ?
Rar gresesc domnii procurori din cadrul DIICOT atunci cand trimit citatii. Poate aveti doar calitatea de martor iar ei considera ca se poate sa aveti informatii care pot lamuri o anumita situatie dintr-un dosar. Fiind dosar din 2012, daca aveati calitatea de inculpat cred ca aflati mult mai devreme. Daca nu stiti nimic, nu trebuie sa va faceti probleme, mergeti la ora si termenul stabilit si vedeti ce doresc.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat pentru a va apara.
o sa va asalte cu intrebari mai multi politisti si procurori ca sa afle ce vor.
Ceea ce veti declara poate fi folosit si impotriva dvs.
Nu am auzit sa existe greseala in astfel de cazuri.
Siungurul lucru de care ma tem este ca nu am idee de ce sunt chemat sau despre ce o sa trebuiasca sa declar neavand pana acum probleme cu furturi scandaluri si droguri . Nu-mi permit un avocat iar parintii mei si parinti prietenei mele (la care locuiesc in prezent) stiu deja despre acest lucru . Este posibil ca sa fiu un simplu tap ispasitor si ca toata vina sa cada pe umerii mei , din cate am inteles o ciitatie de la diicot este o treaba serioasa si te pot acuza doar dinb cauza unor simple vorbe. Multumesc pentru ajutor!
Nu se stie cu siguranta daca vor sa va acuze pe dvs. sau pe altcineva.
Doar mergand acolo veti afla despre ce este vorba.
Nimeni nu poate ghici ce vor ei sa faca si de ce va cheama la audiere.
Aveti dreptate ca ei nu se ocupa decat de lucruri serioase si de regula se poate ajunge si la retinerea persoanei daca o pun sub acuzare.
Nu va pot acuza „din cauza unor simple vorbe”. Ca in orice cauza penala este nevoie de dovezi. Din cum puneti problema in ultimul mesaj se pare totusi ca dumneavoastra cunoasteti niste aspecte. Poate domnii procurori vor si ei sa se lamureasca cu privire la ceea ce stiti. Daca sunt „simple vorbe” nu se ajunge la acuzarea dumneavoastra.