avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.Multumesc.

Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand m-am oprit dandu-mi seama ca nu e bine ce fac.Toate bune si frumoase pana in octombrie 2012 cand am fost sunat de la DIICOT sa vin pentru audiere in calitate de martor.Ajuns la DIICOT aflu ca dealeru de la care mai cumparam a fost arestat si de aici s-a declansat o reactie in lant de audieri ale consumatorilor pentru care am fost chemat si eu.Am dat o simpla declaratie de martor cum ca obisnuiam sa cumpar de la acea persoana ce am cumparat si cat am platit pentru plic.
Asta a fost tot si am plecat acasa;peste 1 luna primesc citatie de la DIICOT din nou tot in calitate de martor pentru o noua audiere.Cand ajung la procuror sa pice cerul pe mine cand acesta imi spune ca anumite persoane(consumatori) au declarat ca au cumparat de la mine cateva pliculete acum 7-8 luni.Procurorul ma ntreaba despre acest afirmatii si ii spun ca se poate sa fi "ajutat" cativa cunoscuti de vreo 2-3 ori afirmatie care se confirma in ochii procurorului.Zice bun stai linistit imi scrie declaratia de invinuit cum am intermediat vanzarea a 3-4 pliculete etnobotanice in perioada toamna 2011-martie 2012,si imi spune ca imi va da o amenda administrativa pentru ca dorgurile nu sunt de mare risc si s-a inatmplat de cateva ori avand in vedere ca nu mai sunt consumator si daca mai aude ceva de mine m-am ars.Deci in concluzie am scris 3-4 randuri de declaratie spunandu-mi ca imi va da amenda administrativa.
Asta a fost tot.Am postat aceasta intamplare pentru a cere o parere de la o persoana mai calificata decat mine in drept penal.Va rog mult de tot sa ma ajutati cu o parere.Multumesc.
Platiti amenda ( nu se trece in cazier ) si renuntati complet la a consuma- intermedia etnobotanice. Posibil sa mai fiti citat ca martor in urmatoarea perioada de timp.
Eu i-am spus procurorului ca plec din tara ceea ce este adevarat urmeaza sa plec in UK pentru o perioada nedeterminata la munca,iar acesta nu a zis nimic ca mi-ar mai trimite vreo citatie sau altceva.Dar nelamurirea mea este aceea ca se poate doar o amenda administrativa cum zice dansul avand in vedere ca acolo este un dosar penal in care eu am declaratie de invinuit asta ma sperie dosarul penal.Mentionez ca sunt fapte care s-au intamplat in trecut ,iar in prezent nu mai am treaba cu asa ceva,eu nu am facut trafic de etnobotanice in viata mea doar pentru simplul fapt ca am ajutat pe unii cumparandu-le 3 plicuri de la dealerul de la care si eu obisnuiam sa imi procuror,lucrurile s-au complicat cu dosare penale cu declaratie de invinuit,ceea ce vreau sa spun este ca nu vreau sa fiu tratat ca un traficant din cauza unor prostii care le-am facut din teribilism curiozitate si pentru care nu vreau sa regret toata viata.
Ati procedat gresit ca ati mers la Parchet fara sa fiti insotit de avocat,banuiesc ca totusi ati fost incunostiintat ca aveti acest drept inainte de a da declaratie,aceste dosare pot lua o intorsatura neplacuta.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
procurorul a spus ca imi va da amenda administrativa ca daca ar fi fost vorba de droguri de risc mare alta era situatia.Mai pe scurt ma intereseaza la ce sa ma astept in perioada urmatoare?
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
ContSters270600, utilizator
Si dvs l-ati crezut pe cuvant ,foarte bine atunci, dar daca in urma expertizei se constata ca este vorba de alte substante,cum vedeti situatia?

Alte discuții în legătură

Consum droguri snak3 snak3 De dimineata am fost sunat de la o sectie de politie sa ma prezint ca martor intr-un dosar. M-am prezentat, subinspectorul a completat o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o problema . am primit o.citatie de la diicot ... alexe001 alexe001 Buna ziua. Am si eu o problema . Am primit o.citatie de la Diicot pentru audiere in calitate de martor intr.un dosar de trafic de droguri . Chestia e ca ... ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)