avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru etnobotanice!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru etnobotanice!

buna ziua,in primul rand multumesc pentru ajutorul acordat.
tin sa precizez ca acum 3 ani am fost gasit cu un pliculet de etnobotanice asupra mea fapt pentru care am dat o declaratie.
acum 2 ani impreuna cu inca 3 baieti am fost prinsi in masina cu 10 pliculete de etnobotanice (1.4g) in timp ce consumam o "tigara",am dat o declaratie cu ce sa intamplat si acum(dupa 2 ani) am fost chemat sa stau de vorba cu un procuror,am aflat ca am dosar penal...8 pliculete din cele 10 le-am cumparat pentru un alt prieten asta am spus-o si domnului procuror.persoana care a fost sa cumpere pliculetele de la diler a declarat ca eu am fost si chiar sa folosit telefonul meu pentru contactare dar nu am nici o legatura cu persoana respectiva.mentionez ca lucrez in cadrul armatei.
intrebarea mea este care pot fi consecintele pe care trebuie sa le suport?pot face puscarie pentru lucrul asta?dupa o perioada de timp dispare dosarul penal?2 dintre persoanele cu care eram au avut variante putin mai diferite cand au discutat cu domnul procuror(eu a-si fi cumparat pliculetele)...cu toate ca nu acesta este adevarul...unde se poate ajunge cu problema aceasta?nu am alte antecedente penale.multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:34, 1 Septembrie 2016
Situatia dvs. este destul de confuza fata de cazurile tip.
Ca sa va aparati cat mai bine ar fi indicat sa apelati la avocat ca sa va puteti apara in mod efectiv.

E greu de inteles daca ati putea scapa de cazier si implicit de o trimitere in judecata care ar duce la o condamnare penala dar apararea in cadrul procesului penal poate ajuta enorm si in cazul dvs.
multumesc domnule avocat...dar daca la proces ma prezint fara avocat si se decide ca am consumat,detinut si am facut trafic ( cele 8 pliculete pe care le-am luat pentru un prieten),pot ajunge sa fac puscarie?sau imi fac griji prea mari pentru situatia asta in conditiile in care sunt 1.4g etnobotanice?
Eu nu ziceam de judecata ca atunci e grava situatia...

Ma refeream ca in faza de urmarire penala sa aveti avocat care sa va apere foarte bine ca sa scapati de trimiterea in judecata.
Daca ati ajuns la judecata lucrurile devin extrem de complicate...
Ceea ce ai facut tu se numeste trafic... mai precis intermediere si daca ai mai dat sa fumeze si la altii se numeste oferire (tot trafic), faptul ca apar 2-3 martori este foarte la moda de fapt este o noua practica la diicot, procurorul acuza un martor de trafic apoi ii spune sa dea declaratie inpotriva ta ca sa scape... faptul ca lucrezi in armata este si mai grav, cred ca o sa fii dat drept exemplu... O sa primesti o condamnare cu suspendare maxim 2 ani dupa parerea mea si vei fii exclus din armata. Asta este tara in care traim, sa nu te mai mire nimic de acum in colo
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
cori1, utilizator
Dacă ajunge la instanta se poate spune ca ati apreciat corect sub aspect juridic și chiar si sub aspectul individualizarii judiciare a pedepsei.
Va ieși din armata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)
Posesie drog de mare risc pentru consum ovidiu_cristi ovidiu_cristi Buna ziua! De curand, la o perchezitie in masina personala, am fost gasit eu si un prieten al meu cu droguri asupra noastra in felul urmator: - in masina a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de etnobotanice. ce se poate întâmpla în continuare? ContSters496500 ContSters496500 Buna dimineata, acum cateva zile un prieten a fost gasit in masina personala pe scaunul soferului intro stare de lesin. Baiatul consumase etnobotanice si ... (vezi toată discuția)