avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru consum de etnobotanice. Ce se poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru consum de etnobotanice. Ce se poate întâmpla în continuare?

Buna dimineata, acum cateva zile un prieten a fost gasit in masina personala pe scaunul soferului intro stare de lesin. Baiatul consumase etnobotanice si vomita si acel om spune ca baiatul tipa ceva in masina si pentru aceasta a chemat salvarea. Odata cu salvarea a venit si politia care a facut un alcool test, care a iesit negativ. Apoi au gasit in masina 2 pliculete cu etnobotanice, o tigara facuta si o rola de OCB. Baiatul a fost dus la spiral pentru un test de urina care a iesit negativ. Pentru ca acest test a iesit negativ, a fost dus la sectoa de politie unde baiatul a declarat de unde si cum a cumparat acele pliculete si apoi a fost trimis acasa. A doua zi a fost sunat de la politia criminalistica, sectia antidrog pentru a se prezenta luni sa vorbeasca cu un inspector. Baiatul a spus adevarul in declaratie si as vrea sa stiu ce se poate intampla in continuare. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:44, 28 August 2018
Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, prevazuta de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011.
Probele ridicate vor fi supuse analizelor de laborator. Competenta de a efectua up o are DIICOT.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc pt raspuns. Poate avea probleme sa ajunga in inchisoare pentru asta? Sau ce se poate intampla la discutia de la politie?
Daca este recidivist poate ajunge la inchisoare.
Nu este recidivist. E prima oara cu asa probleme. Multumesc.
Mentionez ca nu a fost facut nici un dosar penal. Baiatul a dat doar o declaratie si a fost chemat pentru lamuriri si intrebarea mea este daca se poate face maine dosar penal sau daca este posibilitatea de a fi arestat. A fost sunat de un inspector pentru a veni la o discutie. Dosarul penal trebuia facit din ziua respectiva sau se face mai tarziu? Nu a fost retinut sau alt ceva. E doar consumator si atat.

Ionutzn84 a scris:

Nu este recidivist. E prima oara cu asa probleme. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Etnobotanice ContSters377214 ContSters377214 Buna,sunt elev am 18 ani si am fost prins cu 10 pliculete de etnoobotanicee de catre Jandarmeria Romana,Nu am recunoscut ca am substante interzise iar la ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa incep... relevanta probe biologice Sevalu Sevalu Am consumat \"prafuri\" (fostele legale) si am fost oprit in trafic pt. Defectiuni la sistemul d iluminare....iar probabil ca urmare a comportamentului meu am ... (vezi toată discuția)
Test saliva drager 5000 razvan.chelariu razvan.chelariu Buna ziua , Am si eu o intrebare . Am fost oprit Joi seara de catre un echipaj de la politia rutiera . Tras pe dreapta cu girofaruri . M-au intrebat ... (vezi toată discuția)