avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum droguri

De dimineata am fost sunat de la o sectie de politie sa ma prezint ca martor intr-un dosar.

M-am prezentat, subinspectorul a completat o declaratie de martor pe care m-a pus sa o semnez. am declarat ca am cumparat de doua ori droguri pt consum propriu in total 4 plicuri.

Imi puteti spune oare la ce ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: snak3 , utilizator 11:00, 10 Februarie 2012
Daca erati martor de ce ati declarat ca ati savarsit o infractiune, despre ce droguri este vorba? Nu avem de unde sa stim ce se va intampla, asteptati.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
ContSters178374, utilizator
Mi-au spus ca exista o inregistrare telefonica intre mine si traficant in care eu il intrebam daca "are ceva".
Nu stiu care era compozitia substantei, banuiesc ca etnobotanice.

Am considerat ca e mai bine sa zic adevarul, pentru ca oricum mai devreme sau mai tarziu se afla si nu vroiam sa-mi agravez situatia.

Supinspectorii in cauza m-au asigurat ca voi primi doar o amenda administrativa intre 100 respectiv 1000 ron insa nu cred ca ar trebuii sa am incredere in acestia.
Mi-au mai spus ca o sa ma mai cheme procurorul pentru a vorbi si cu dansul
De la a intreba daca "are ceva" pana la a dovedi ca intrebati de droguri, ca ati cumparat si consumat este cale lunga. In momentul in care dati declaratie in calitate de martor nu sunteti obligat sa va autodenuntati daca ati savarsit vreo infractiune. Totusi domnii subinspectori nu au incercat sa va induca in eroare, aveti sanse la o amenda administrativa.
Multumesc pt raspuns, saptamana urmatoare trebuie sa vorbesc cu procurorul,
ma ingrijoreaza faptul ca ar putea sa ma santajeze sa-mi puna intrebari pe langa
subiectul clar al dosarului si daca nu cooperez ma va ameninta cu o sanctiune
mult mai dura cum ar fi inchisoare cu exectuare

oricum cert e ca eu am recunoscut ca am cumparat astfel de substante si ca le-am consumat.

m-au mai intrebat daca am cunostinta de cantitatea lor in grame sau de compozitia lor, le-am spus ca banuiesc ca e vorba de un gram/plic respectiv substante etnobotanice
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
snak3, utilizator
Procurorul nu o sa va santajeze. Va sfatuiesc sa apelati la un avocat si sa va prezentati cu acesta in situatia in care considerati ca este necesar, oricum ar putea sa va ajute.

Alte discuții în legătură

Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)
Martor-suspect in cazul de trafic de droguri edward42 edward42 Am avut tangente cu un traficant cannabis. Am fost adus in calitate de martor, am declarat tot ce aveam de declarat, si am recunoscut ca am consumat ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)