avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum droguri

De dimineata am fost sunat de la o sectie de politie sa ma prezint ca martor intr-un dosar.

M-am prezentat, subinspectorul a completat o declaratie de martor pe care m-a pus sa o semnez. am declarat ca am cumparat de doua ori droguri pt consum propriu in total 4 plicuri.

Imi puteti spune oare la ce ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: snak3 , utilizator 11:00, 10 Februarie 2012
Astazi am fost sunat de catre cei de la DICOT, maine trebuie sa merg la procuror sa dau sustin ei aceeasi declaratie.

L-am intrebat daca poate sa-mi spuna sincer daca o sa fie si alte consecinte in afara de amenda administrativa, el a tinut sa-mi spuna neaparat ca sa nu o confund cu o amenda penala.

Va rog daca puteti sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul care procurorul ma intreaba de alte dati in care am consumat sau achizitionat astfel de substante de la alti indivizi?

Repet am declarat ca din cate pot sa-mi aduc aminte am cumparat de doua ori de la traficantul arestat in aceasta speta si ca nu cunosc ce substante erau acelea (banuiesc ca ar fi etnobotanice) si nu stiu in ce cantitate erau.

Multumesc!
Nu mai dati informatii gratuite si nu va afundati si mai rau. Sustineti ce ati declarat prima oara, fiti relaxat si cooperant ca nu vi se intampla nimic grav si procurorii nu sunt acolo pt a trimite pe toata lumea in inchisoare. Spuneti ca regretati ceea ce ati facut si ca nu aveti alte antecedente penale. Mult noroc!
@olimpia_ilie, multumesc pt raspunsuri si atitudine.

Am fost la procuror, am dat in principiu aceeasi declaratie, pe scurt am declarat

-ca am consumat droguri care le consideram legale cumparate de la un magazin care se ocupa cu astfel de substante
-ca am cumparat de doua ori de la invinuit
-ca am aflat doar ieri de compozitia substantei (e vorba de mefedrona)
-ca recunosc si regret fapta.

la sfarsit l-am intrebat pe procuror daca poate sa-mi spuna ce urmeaza, el mi-a zis ca in cazul in care traficantul nu recunoaste fapta, voi fi chemat la proces iar daca acesta recunoaste
voi primi in posta solutia lor.

sper ca totul se termina aici.
am inteles ca ancheta s-a terminat in ceea ce ma priveste si urmeaza sa primesc o amenda administrativa de 400ron din care 150 ron reprezinta cheltuieli de judecata.

ma bucur ca s-a terminat aici si am invatat cu ocazia aceasta sa-mi vad de treaba.

vreau sa ii multumesc in primul rand doamnei Olimpia Ilie pentru raspunsurile postate
si in al doilea rand tuturor care au ignorat aceasta intrebare desi puteau sa ofere un sfat, o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)
Martor-suspect in cazul de trafic de droguri edward42 edward42 Am avut tangente cu un traficant cannabis. Am fost adus in calitate de martor, am declarat tot ce aveam de declarat, si am recunoscut ca am consumat ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)