avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor-suspect in cazul de trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor-suspect in cazul de trafic de droguri

Am avut tangente cu un traficant cannabis.
Am fost adus in calitate de martor, am declarat tot ce aveam de declarat, si am recunoscut ca am consumat ocazional cannabis. Am recunoscut ca am cumparat de la respectivul o singura data.
Am fost trecut in calitate de SUSPECT. Dosarul se va definitiva in cateva zile/saptamani, vreau sa stiu ce consecinte vor urma ?
Inchisoare/amenda/munca in folosul comunitatii?
In afara de declaratie, nu exista alte dovezi care sa arate ca eu am consumat/cumparat orice tip de drog. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:23, 29 August 2016
Veti fi chemat si in calitate de inculpat sa dati declaratii.
Ce infractiune s-a retinut?
Cumparare si consum. Am dat deja declaratii, mi-a spus procurorul ca nu mi se va intampla nimic, nu voi avea cazier, insa nu stiu cat de sigura e informatia asta avand in vedere ca interesul lui era sa spun tot ce stiu, cum de altfel am si facut-o.
Dacă ați cumpărat cantitate mica pentru consum nu cred ca veți avea cazier dacă și procurorul a zis asa.
S-a retinut doar art.4 din Legea 143/2000?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă ați cumpărat cantitate mica pentru consum nu cred ca veți avea cazier dacă și procurorul a zis asa.


Da, am cumparat in cantitate mica strict pentru consum un gram, am precizat ca nu am oferit altora. Asa mi-a spus sa scriu, si asa am facut. Mi-a spus ca nu se va intampla nimic, insa nu stiu ce sa spun. Stiu ca pentru consum se da mai nou amenda sau munca in folosul comunitatii, dar nu stiu legile.
Poate sunt putin paranoic, dar exista vreo sansa de a primi o amenda/retinere?
Momentan ma gandesc la ce e mai rau. Totusi, doar declaratia le este la indemana. nu am utilizat droguri in public si nici nu am fost surprins de vreo camera de supraveghere.
Ce se poate intampla ?

Alte discuții în legătură

Consum droguri snak3 snak3 De dimineata am fost sunat de la o sectie de politie sa ma prezint ca martor intr-un dosar. M-am prezentat, subinspectorul a completat o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Hp5s Hp5s Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)
Mi-am pierdut portofelul în care aveam și mai puțin de 0,5 gr marijuana, iar cine l-a găsit l-a predat la poliție. acum am citație la diicot, în ce situație mă aflu și la ce să mă aștept? Numelemeureal Numelemeureal Acum 3 luni mi am pierdut portofelul intr un market iar el a fost predat la politie, in el se afla cartea de identitate si o cantitate mai mica de jumatate de ... (vezi toată discuția)