avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-am pierdut portofelul în care aveam și mai puțin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-am pierdut portofelul în care aveam și mai puțin de 0,5 gr marijuana, iar cine l-a găsit l-a predat la poliție. Acum am citație la DIICOT, în ce situație mă aflu și la ce să mă aștept?

Acum 3 luni mi am pierdut portofelul intr un market iar el a fost predat la politie, in el se afla cartea de identitate si o cantitate mai mica de jumatate de gram de marijuana, am fost atunci la declaratii la sectia de politie, au spus ca de atat au nevoie momentan si ca in curand o sa fiu chemat la BCCO pentru inca un rand de declaratii dupa ce analizeaza substanta la laborator.
Recent am fost instiintat ca trebuie sa ma prezint la DIICOT, ca am un dosar penal deschis si ca urmeaza sa discut cu un anume procuror dupa declaratii.
Tin sa mentionez ca am recunoscut vina partial, spunand ca am gasit substanta intr un pachet de tigari de pe o banca unde m am asezat, nedorind sa complic situatia fiind un consumator ocazional.
Vreau sa stiu aproximativ, pentru un asemenea caz, in ce situatie ma aflu si la ce sa ma astept?
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti citat in calitate de suspect, o sa vi se aduca la cunostinta drepturile si obligatiile dupa care daca doriti puteti da declaratie. In functie de circumstantele reale si personale, este posibil sa nu fiti trimis in judecata si sa scapati cu o solutie de renuntare la up. Este indicat sa fiti asistat de avocat.
In cazul infractiunii retinute in sarcina dvs (art. 4 din Legea 143/2000), procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Mulumesc mult pentru informatii si sfaturi!
Ce se intampla daca refuz sa dau o alta declaratie, in cazul in care o sustin pe prima?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima ati dat-o in calitate de martor, in calitate de suspect trebuie sa dati alta declaratie sau va prevalati de dreptul la tacere.
De aceea va ziceam sa mergeți cu avocat la audiere ca sa dati declarație.
Este foarte importanta audierea.
Aveti dreptul de a nu da declarație dar nu este recomandabil sa procedati asa.
Încercați să aveți avocat foarte experimentat în asa ceva ca sa nu va complice mai rau existenta.

Este bine sa înțelegeți că deținerea este sancționată de lege si nu sunteti nevinovat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Consum de marijuana visanelena07 visanelena07 Baiatul meu a fumat o tigara cu marijuana ( doar consum propriu) si a fost prins de jandarmi si dus la sectia de politie si ia fost luata o declaratie El a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil ... tps351 tps351 Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil in vama veche ruland un joint care continea 0.8 grame de marijuana. Eram impreuna cu inca ... (vezi toată discuția)
Prins cu canabis Blaga Miahil Blaga Miahil Intr o seara de samabata am fost prin cu un grinder cu canabis (max0,5) foițe , filtre pentru tabacco și suna de 470 de lei la mine in urma unei razii intr ... (vezi toată discuția)