avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza gresita considerata expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza gresita considerata expertiza

Buna seara,

Intr-un dosar penal plin de povesti inventate de diicot reusesc prin doua expertize (expertiza vocala , expertiza grafologica sau grafoscopica nu mai retin exact denumirea corecta)tehnice corect efectuate + alte probe sa imi dovesesc nevinovatia la faptele puse in carca mea mai putin de una si anume frauda informatica unde unde din anumite motive total aiurea imi este respinsa efectuarea unei expertize tehnice informatice si ulterior sunt condamnat fara a mi se permite a administra aceasta proba.La curtea de apel arat faptul ca la prima instanta nu mi sa acordat dreptul la aparare si anume sa administrez aceasta proba care consta in expertizarea datelor extrase de la mine din calculator si prin obiectivele formulate nu facea decat sa duca la aflarea adevarului si anume daca intr-adevar sau savarsit anumite fapte de pe calc meu, curtea de apel imi aproba administrarea acestei probe si dispune efectuarea expertizei de catre un expert judiciar si pe obiectivele formulate de mine.Acuma vine bomba ... domnul expert spune ca nu i-au fost puse la dispozitie cd-urile cu datele extrase de la mine si din toate obiectovele raspunde la unul singur si acela fara a consulta datele informatice doar uitandu-se prin dosar..expertiza asa cum a venit daca se poate numi expertiza .. la o discutie intre judecator si procuror in sala, procurorul spune ca e incompleta si nu e mai nimic.. judecatoarea spune .. asa cum e ea (expertiza) e favorabila inculpatului.. eu nemultumit de asemenea deoarece nu sa raspuns la toate obiectivele si ramand goluri.. de frica sa nu las loc de motive de condamnare cer suplimentarea expertizei si anume sa se raspunda la toate obiectivele formulate unele reformulate deoarece expertul nu le-a inteles.. obiective care ma repet nu faceau decat sa duca la aflarea adevarului.. SI DIN NOU expertul nu consulta CD-urile dar face un copy/paste din dosar si confirma niste lucruri spuse de procuror care ma incriminau.Instanta multumita de aceasta expertiza care sub nici o forma nu se poate numii expertiza ma judeca si ma condamna din nou.. de data aceasta luandu-mi un an din pedeapsa.

La recursul la inala curte de casatie si justitie facut de mine arat aceste lucruri si imi cer dreptul garantat de constitutie dreptul la aparare adica mai clar o expertiza informatica corecta din punct de vedere tehnic efectuata de un expert impartial.
pentru ca practic stimati domni eu nu am avut sansa ca pe acele date extrase de la mine din calculator pe care ulterior mi sau formulat acuzatiile sa le combat din moment ce nu sa avut access la ele...access la acele date a avur doar diicotul si partea vatamata (reprezentantu site-ului ebay) care impreuna adica mai mult reprezentantul site-ului au facut pe acele date o poveste fabuloasa si aruncata cu sange rece EXACT CA CELELANTE FAPTE in carca mea.

Eu am primit parerea de la 2 domni avocati si in mare au spus urmatoarele: la inalta curte rar se dau cauzele la rejudecare mai ales cu astea cu expertize..

Eu va intreb de ce nu sunt pur si simplu lasat sa imi demonstrez nevinovatia?
Trebuie sa ma duc tap ispasitor la puscarie?Eu prin tot ce am trecut pana acuma cred ca sunt tap ispasitor si ca sa aiba altii rezultate bune si treaba bine facuta ma duc la puscarie..
Mai mult de atat am depus la dosar o opinie profesionala a unui expert judiciar in care se vede clar si pe intelesu tuturor ca domnu reprezentat al site-ului in instanta declara ca martot lucruri care nu corespund cu realitatea adica din punct de vedere tehnic practic e imposibil realizarea lor.. acestea fiind spuse de un expert judiciar si explicate tehnic.
Mai mult de atat am incercat sa fac copy dupa cd-urile cu date sa incerc sa imi fac extra-expertize sa arat realitatea sa arat ca e nevoie de efectuarea unei expertize dar mi-a fost respinsa cererea pe motiv ca pe cd-uri nu se poate pune stampila curtii si astfel imi respinge cererea.. dupa 2 zile din oficiu :))) doamna judecatoare face un referat cum ca de la dosar lipsesc cd-urile :)) tragic comedie dupa doua zile dupa ce am cerut eu copie dupa cd-uri la curtea de apel.

sunt suparat si nedumerit daca sunt un simplu om de ce nu am parte de judecata corecta? ca nu am bani sa platesc completul sa ma asculte?

Cel mai puternic argument al meu sa imi aprobe aceasta expertiza sunt celelante doua expertize care le-am mentionat mai sus si mi-au iesit 100% favorabile si cu ajutorul lor am demontat povesti sf si acuzatii grave aduse de diicot + alte multe multe nereguli dar eu am zis cel mai puternic argument.

Ce pot eu sa mai fac? Sa ma impa cu ideea si sa merg la inchisoare?

P.S: am uitat sa mentione ca primele 2 instante unde sa judecat cauza sunt intr-un oras unde au fost cauze de genul asta nici cat degetele de la o mana si lipsa de astfel de cauze se vedea clar deoarece nici procurorul nici judecatorul nici chiar aparatorii nu intelegeau mai nimic si se faceau confuzii grave intre termenii pomeniti din domeniul informatici cu atat mai mult era necesara o expertiza tehnica impartiala
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
reflexleg, utilizator
Cel mai recent răspuns: reflexleg , utilizator 22:07, 7 Decembrie 2011
Eu zic sa mergeti mai departe nu va lasati ,gasiti un avocat specializat in astfel de spete sau incercati dvs sa-i explicati in termeni clari despre ce este vorba.Nu ar fi rau sa efectuati o expertiza extrajudiciara care sa solutioneze obiectivele ramase nesolutionate.Cautati spete asemantoare in practica comunitara ,CEDO ,etc.Incercati mergeti pana la capat.Depuneti literatura de specialitate in materia informatica care sa poata explica ceea ce nu intelege nimeni.
Asta am si facut mi-am angajat o doamna avocat al care sot este expert informatic judiciar si am facut motivele de recurs argumentate tehnic si pe intelesul tuturor + o opinie profesionala a altui expert si acesta judiciar care arata fapte prezentate in declaratia martorului care in acelasi timp e si parte vatamata si investigator principal are vreo 3 calitati in dosar arata clar ca faptele prezentate nu pot fi corecte pentru ca din punct de vedere tehnic e impodibil asa ceva si asta e doar o opinie pe o fapta descrisa de acest reprezentat intr-o declaratie .. dar daca s-ar expertiza datele de pe cd unde sunt date inventate si interpretate in asa fel incat ma fac vinovat de tot felu de fapte care eu stiu clar a nu le-am comis.

Eu nu ma las dar sunt total speriat de cand am auzit parerea d-nilor avocati si mai ales ca e ultima cale de atac si daca nici aici nu se tine cont eu ma duc la inchisoare pentru niste fapte pentru care nici nu am avut sansa reala pentru a-mi demonstra nevinovatia.

Si nu inteleg de ce nu se tine cont de faptul ca eu nu cer nimic altceva decat o proba concreta care nu face decat sa arate adevarul.. mai ales cum am spus mai sus am mai efectuat 2 expertize cu care am demonstrat clar si cert ca nu am savarsit faptele acelea care la randu lor erau speculati si inventi si neprobate.. dar am observat ca la noi e de ajuns sa ti se arunce fapte si sa fi bagat in grupuri infractionale doar ca procurorul sa aiba un dosar stufos nicidecum nu se incearca aflarea adevarului.Acest lucru fiind o infractiune mai mare chiar decat aceea a inculpatilor.

P.S exact la asta m-am gandit si eu la aceasta expertiza extra judiciara dar la recurs am inteles ca nu se poate administra desi eu doream sa o administrez mai mult ca un fel de argument care sa imi sustina spusele.. dar oricum nu o pot face deoarece CD-urile cu datele extrase de la mine din calculator lipsesc din plicurile de la dosar unde ar trebui sa fie.Deci si daca conta sau nu nu o puteam face decat dupa ce ceream instantei sa fie depuse CD-urile asta in cazul daca mai puteam face asa ceva
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
reflexleg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la un proces echitabil reflexleg reflexleg Vreau sa expun o situatie: Pe un calculator se efectueaza o perchezitie informatica datele colectate sunt trimise de catre parchet partii vatamate care le ... (vezi toată discuția)
Buna, parere despre expertiza. reflexleg reflexleg Buna, Sunt judecat intr-un dosar.. acuma a fost in faza de apel si doar ce s-au dat pronuntarile.. ce ma intereseaza am cerut niste expertize ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal reflexleg reflexleg Daca efectuez o expertiza extrajudiciara in care se descopera alte fapte si imprejurari fata de ce sa descoperit in expertiza judiciara se admite ca proba ... (vezi toată discuția)