avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate CarmenG

Activitate CarmenG

Multumesc pentru raspuns, Asta gasisem si eu in lege, dar practic cum anume se aplica? 'concomitent' se suprapun doar 10 zile din luna, primele 20 zile nu se suprapun, prin urmare venitul din strainatate ar trebui proratizat- eu cred ca asa trebuie aplicat in mod corect. As avea nevoie din partea cuiva de un raspuns oficial (poate fi si contracost) pe care sa-l pot prezenta la Agentia de plati si solicita corectia calculului. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna,
Da, sigur, daca e vorba de UE (nu stiu detalii referitoare la celelalte tari), cu conditia sa ai continuitatea de 12 luni + sa fi avut un contract legal de munca si sa poti prezenta fluturasii de salariu din strainatate [pe langa cei din Ro] pentru lunile lucrate acolo, cuprinse in cele 12 anterioare nasterii. Daca ai posibilitatea, cere HR-ului de acolo un document din care sa reiasa plata contributiei sociale de sanatate/luna - practic asta ii intereseaza pe cei de la DGASPC - acest doc va trebui tradus si legalizat. Sanatate multa!
Buna ziua,
Am nascut pe 17.01.2018. Am lucrat in Romania incepand cu 20.03.2017 pana in 31.12.2017 cand am intrat in prenatal. Anterior, am lucrat in UE (ca salariat) din 2016 pana in 31.03.2017. Am primit indemnizatie crestere copil in Romania, doar ca nu consider ca au calculat corect indemnizatia, astfel: pentru luna 03.2017 a fost luat in considerare doar venitul obtinut in Romania, nu si cel din UE, motivand cu Art 3, alin. 5 din OUG 111/2010 – venituri concotimente.
Intrebarea mea este: eu in Romania am lucrat incepand cu 20.03 (nu toata luna), restul lunii lucrand in UE (cei din UE mi-au trecut data de incheiere 31.03, desi eu am lucrat pana pe 17.03, apoi venind in tara) – chiar in situatia aceasta, cu perioada 20.03-31.03 care se suprapune, nu ar trebui totusi proratat venitul obtinut in UE si adaugat la veniturile obtinute? Am discutat cu cei de la Agentia de plati si parerile sunt impartite, de aceea as avea nevoie de un raspuns corect.
Multumesc pentru suport.
Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot face o sesizare la ITM, de la distanta?
Nu am primit ultimul salariu de la fostul angajator (ziua de salariu era 30 ianuarie).
Mentionez ca sunt plecata din tara pentru cateva luni, in consecinta nu ma pot prezenta la ITM.
Pot face o sesizare online/email?
Va multumesc.