Buna ziua! Sunt in somaj si am PFA deschis doar pe perioada verii (iun-sept), deci am venit doar 3 luni/an, adica sunt la norma de venit - pt cazare ( declar la fisc nr camere = suprafata totala inchiriata).
Ex : in perioada 03-30 iunie am venit net aferent peioadei lucrate de 1105 Ron (calculat de Finante pt ca am declarat 3 camere x 12 mp /iunie) + iulie+august,~ 5000 Ron pe toata vara = tot anul).
Intrebarea este : cum se calculeaza venitul / luna? ;eu defapt atat obtin tot anul adica , impart 5000 la 12 luni?; pt ca in acest caz nu depasesc cei 500 Ron/luna si raman cu indemnizatia de somaj...; dar cand i-am intrebat , am primit raspuns ca nu mai pot lua somajul, pt ca in iunie am venit de 1105 Ron..., dar eu defapt atat castig tot anul...
Multumesc anticipat pt raspuns, cu respect Vali.
Judecatorul a decis respingerea cererii de repunere in termenul de optiune succesorala !
Sora mea din Germania, care nu prea a vut probe prea multe, nici martori eficienti (fiind plecata de ani multi) doreste sa faca recurs ; credeti ca are ceva sanse? Multumesc, Ioana.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Succesiunea se dezbate in Ardeal. Problema este ca noi locuim in Dobrogea si imediat dupa inmormantare am plecat , asa ca nu prea avem cum sa demonstram ca am acceptat tacit mostenirea, mai ales ca nici nu stiam care este situatia actelor... Unchiul care are domiciliul acolo, s-a instalat deja in casa matusii prin fiul lui.
Sora noastra care nu este in tara, deja a deschis proces pt repunere in termen. Noi suntem parate in acest proces si deasemenea unchiul a deschis alt proces pt a ramane unic mostenitor. Acum cele 2 procese s-au cumulat si avem termenul peste o luna.
Dar sora noastra care e plecata, are sanse? Adica se bazeaza pe faptul ca nu am anuntato cand a murit matusa. Daca este repusa in termen, va mosteni si partile noastre? ; practic nu vrem sa-i lasam unchiului din partea noastra. Multumesc inca o data pentru raspuns, cu stima Ioana.
Buna ziua! Ce sanse am ca mostenitor daca nu am facut declaratia de acceptare la succesiune in termenul de 6 luni? Mentionez ca am facut aceasta declaratie imediat ce am primit citatie de la notariat, adica am depasit cu cateva zile cele 6 luni, deoarece nu am cunoscut legea si celalalt unchi mostenitor nu vrea sa ne accepte (suntem 3 surori).
Mai specific ca una din surori, nefiind in tara, nu a stiut de moartea matusii, deoarece nu am anuntat-o noi pt ca nu suntem in relatii bune. Acum ea are vreo sansa la succesiune? va impartii partea noastra cu unchiul sau are ea dreptul la partile noastre?
Noi suntem trase la raspundere ca nu am anuntat-o de moartea matusii? Matusa decedata avea 2 frati, unul traieste si unul era tata care a decedat de multi ani. Multumesc anticipat .
Buna ziua! Sunt din C-ta , am 35 ani, sunt bolnava de poliartrita std III/IV si primesc indemnizatie de handicap grad 2- accentuat, deci nu sunt pensionata. Acum imi voi pierde si locul de munca si as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj. Mentionez ca am studii superioare, am lucrat in invatamant si apoi la o firma , iar vara functionez ca PFA - servicii cazare, doar pt 2 -3 luni.
Multumesc anticipat.