avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de somaj

Buna ziua! Sunt din C-ta , am 35 ani, sunt bolnava de poliartrita std III/IV si primesc indemnizatie de handicap grad 2- accentuat, deci nu sunt pensionata. Acum imi voi pierde si locul de munca si as vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj. Mentionez ca am studii superioare, am lucrat in invatamant si apoi la o firma , iar vara functionez ca PFA - servicii cazare, doar pt 2 -3 luni.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ioana2004vali, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana2004vali , utilizator 09:46, 15 Februarie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie indeplinite doua conditii:
- sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.;
- sa aveti lucrate 12 luni (a 8 ore pe zi) in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.
2. In timpul perioadei de somaj puteti obtine venituri din activitati independente (ex: PFA), cu conditia ca veniturile lunare sa nu depaseasca 500 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuie facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1),art. 68, art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca un salariat caruia i s-a incheiat contractul individual de munca cu acordul partilor (art. 55, lit. b Codul ... (vezi toată discuția)
Somaj Bîrlogeanu Bîrlogeanu Va rog sa-mi explicati, daca pentru trimiterea in somaj, dupa cei 2 ani de ingrijire copil, este necesara o perioada de lucru obligatorie, si daca da, care ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj daca in ianuarie 2010 am avut concediu de odihna? preda ioana preda ioana buna seara....pe 24 februarie imi expira contractul de colaborare la firma la care lucrez momentan....mi-am intrebat seful daca am dreptul la somaj???dansul ... (vezi toată discuția)