Va rog sa-mi explicati, daca pentru trimiterea in somaj, dupa cei 2 ani de ingrijire copil, este necesara o perioada de lucru obligatorie, si daca da, care este durata acestei perioade. va multumesc.
Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuie facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1),art. 68, art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul munci.
- dupa cei 2 ani trebuie ca c.i.m. sa inceteze, in acea perioada el este doar suspendat.
1. Nu e nevoie sa lucrati neaparat dupa incetarea CCC pana la 2 ani.
2. Important este ca angajatorul sa va concedieze cu unul din articolele din Codul muncii care va permit sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
3. Dupa terminarea CCC pana la 2 ani trebuie sa faceti cerere catre angajator sa va inceteza suspendarea contractului individual de munca si sa reluati activitatea. Apoi, daca angajatorul nu mai are nevoie de dvs. si desfiinteaza locul de munca, veti fi concediata asa cum am spus mai sus.
Respingere somaj
veronicad
In anul 2007 am lucrat pe perioada determinata de 3ani (avand o vechime totala pe cartea de munca de 13 ani, neintrerupta). DIn momentul incetarii contractului ... (vezi toată discuția)