avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca un salariat caruia i s-a incheiat contractul individual de munca cu acordul partilor (art. 55, lit. b Codul muncii) poate beneficia de ajutor de somaj.
Va multumes!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:36, 21 Ianuarie 2010
nu!
Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuia facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul munci
Nu poate beneficia.
Incetarea raporturilor de munca s-a facut la cererea salariatului si nu din motive neimputabile lui.
Un salariat a lucrat 8 luni neintrerupte la o firma si 4 luni neintrerupte la o alta firma. Acum firma este in dificultati economice si doreste sa dea salariatii in somaj. Acest angajat beneficiaza de indemnizatie de somaj avand 12 luni lucrate neintrerupt dar la 2 angajatori diferiti?. Va multumesc!
Cele 12 luni din ultimele 24 de luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in somaj alinahedean alinahedean buna....in ultimele 4 luni am fost angajata fictiv la o firma(adica mi-am platit eu darile si defapt nu am lucrat), iar acuma vreau sa intru in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj ioana2004vali ioana2004vali Buna ziua! Sunt din C-ta , am 35 ani, sunt bolnava de poliartrita std III/IV si primesc indemnizatie de handicap grad 2- accentuat, deci nu sunt pensionata. ... (vezi toată discuția)
Pot primi somaj daca am doar 20 zile lucrate la ultimul angajator? anabojor anabojor Am plecat de la o firma prin desfacerea contractului cu 55b. Sunt angajata la o noua firma de 20 de zile si as vrea sa stiu daca pot primi somaj in cazul in ... (vezi toată discuția)