avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj daca in ianuarie 2010 am avut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj daca in ianuarie 2010 am avut concediu de odihna?

buna seara....pe 24 februarie imi expira contractul de colaborare la firma la care lucrez momentan....mi-am intrebat seful daca am dreptul la somaj???dansul mi-a raspuns ca nu am dreptul la somaj deoarece am avut concediu de odihna.....este adevarat ca nu pot beneficia de somaj daca am avut concediu de odihna???multumesc mult
Cel mai recent răspuns: preda ioana , utilizator 10:25, 17 Februarie 2010
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca contractul individual de munca sa incetetze din motive neimputabile salariatului si sa fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 luini. Concediul de odihna nu influenteaza acordarea somajului...si este asimilat perioadei muncite....
Daca nu aveti contract individual de munca ci doar contract de colaborare, nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
imi expira contractul de colaborare

In cazul contractului de colaborare nu beneficiati de somaj.
ma scuzati...am contract individual de munca si pe 24 februarie se implineste un an de cand lucrez in aceasta firma.....deci am dreptul la somaj??? seful meu mi-a spus ca nu am dreptul pt ca am avut concediu in ianuarie 2010
Concediul de odihna nu are nici o influenta asupra posibilitatii de a primi somaj.
Daca contractul de munca inceteaza din motive neimputabile dvs sau la termen, daca este pe perioada determinata, si aveti 12 luni lucrate in ultimile 24, atunci beneficiati de somaj.
Seful dvs se inseala!

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor somaj - caz particular cstmihai cstmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la dreptul de a primi ajutor de somaj intr-un caz particular si anume. Am lucrat timp de 3 ani intr-o companie A ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj? c.oana c.oana Cunosc pe cineva care a fost angajata la o scoala, femeie de servici, cu un contract de munca pe perioada determinata. Titularul postului a fost mai bine de un ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)