avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de somaj?

sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar daca demisionez si plec inainte ca persoana sa se intoarca la munca.? multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:06, 1 Octombrie 2010
1. Daca CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data la care expira veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate (cu 8 ore pe zi) si cotizate la somaj.
2. Daca CIM pe perioada determinata trebuie sa inceteze inainte de data expirarii sale, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa inceteze din motive neimputabile dvs., adica in baza unuia din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
3. Daca demisionati (art.79 din Codil muncii) sau incetati CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) nu beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere etves_tiberiu etves_tiberiu Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati intr-o privinta. Daca imi dau demisia de la locul de munca beneficiez de somaj sau trebuie sa fiu demis pentru asta, ... (vezi toată discuția)
Demisie si somaj vlasceanu raluca vlasceanu raluca Daca mi-am depus cererea de demisie cu acordul partiolr , pot sa beneficiez de somaj sau trebuie sa ma dea societatea l-a care am lucrat in somaj ? (vezi toată discuția)
Suspendare somaj- angajare pe perioada determinata sdaniel sdaniel Buna ziua, Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 ... (vezi toată discuția)