avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare somaj- angajare pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare somaj- angajare pe perioada determinata

Buna ziua,

Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 luni) acest contract de munca pentru a beneficia de reluarea ajutorului de somaj ?? Locul de munca a fost gasit de angajat nu de AJOFM.

Multumesc!
Incetarea raportului de munca in temeiul art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Codul muncii.
1. Daca este CIM pe perioada determinata, la expirarea termenului va inceta de drept, conf. art.56, lit.j) din Codul muncii iar persoana in cauza va relua somajul de acolo de unde a ramas.
2. Daca CIM inceteaza mai inaite de data expirarii trebuie ca aceasta incetare sa nu ii fie imputabila salariatului, adica sa fie facuta la initiativa angajatorului.
Deci, se poate si cu art.61 lit c si d ?
Multumesc!
O ultima intrebare, va rog!
Daca, dupa perioada de proba de pana la 30 zile, nu voi putea da dovada de abilitatile necesare postului pe care am fost angajat, art 31 alin 4 ind 1 (Codul muncii) imi va putea oferi posibilitatea de a primi in continuare ajutorul de somaj ( mai am 7 luni).Ce acte trebuiesc depuse la AJOFM?
Va multumesc mult!
1. Incetarea CIM cu art.61, lit.c), art.61, lit.d) si art.31(4^1) nu este imputabila salariatului asa ca beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. La AJOFM depuneti decizia de incetare a CIM, inregistrata la ITM.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Cum inceteaza un cim pentru ca salariatul sa beneficieze de indemnizatie de somaj? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua, as dori sa stiu si eu in baza carui articol din codul muncii se poate beneficia binenteles in conditiile legii de indemnizatia de somaj?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reluare indemnizatie somaj danapandia danapandia Am intrerupt indemnizatia de somaj( la care aveam dreptul 1 an de zile) fiindca m-am angajat pe o perioada determinata de 2 luni.Conditiile la acest loc de ... (vezi toată discuția)
Daca cim a incetat cu art. 55 lit. a) sau b) codul muncii am dreptul la somaj? 24mirela 24mirela daca sa incheiat contractul de munca cu litera 55 a sau b, am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)