avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare indemnizatie somaj

Am intrerupt indemnizatia de somaj( la care aveam dreptul 1 an de zile) fiindca m-am angajat pe o perioada determinata de 2 luni.Conditiile la acest loc de munca sunt de asa natura incat ma tem in fiecare zi ca voi fi concediata inainte sa expire cele 2 luni si nu voi mai putea beneficia de somaj pentru restul de 6 luni din perioada initiala de 1 an.
Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile de concediere in decursul contractului pe perioada determinata pe care ar trebui sa mi le doresc( art. si litera) astfel incat sa ma pot intoarce la somaj pentru restul de 6 luni.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 23 Martie 2011
Incetarea raportului de munca in temeiul art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul munci da dreptul angajatului de a benficia de somaj.
1. Daca ati incheiat un CIM pe perioada determinata (2 luni) perioada de somaj a fost suspendata pe aceasta perioada si se va relua, de unde a ramas, pana la incetarea de drept (art.56j din Codul muncii) a CIM.
2. Pentru a beneficia in continuare de indemnizatia de somaj va trebui sa stati la serviciu pana va inceteaza acest CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj? andrei.spiroiu andrei.spiroiu Buna ziua, Am lucrat la o firma 1 an si 4 luni. Acea firma m-a luat din somaj, dar de care nu am beneficiat nicio luna. Am facut doar actele pentru ca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj- angajare pe perioada determinata sdaniel sdaniel Buna ziua, Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 ... (vezi toată discuția)