avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la somaj?

Buna ziua,
Am lucrat la o firma 1 an si 4 luni. Acea firma m-a luat din somaj, dar de care nu am beneficiat nicio luna. Am facut doar actele pentru ca patronul sa beneficieze de subventia de la stat. Tocmai am plecat de la acea firma prin demisie, contractul incetand cu data 01.01.2010. Acum am ocazia sa ma angajez pe perioada determinata de 1 luna. Dupa acea nu mai stiu ce va mai fi. As putea intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:56, 18 Ianuarie 2010
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni si contractul sa inceteze cu unul din urmatoarele articole ale codului muncii:art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1) individual sau colectiv, art. 94 alin. (4).
Dupa ce va inceteaza CIM pe perioada determinata (cu art.56j din Codul muncii) puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca ati lucrat 12 luni in ultimele 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Somaj lauraadr lauraadr dupa ce perioada de lucru ai dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Drept de somaj ContSters79003 ContSters79003 buna seara! as avea dreptul la somaj daca am o srl dizolvata? (vezi toată discuția)