avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare somaj- angajare pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare somaj- angajare pe perioada determinata

Buna ziua,

Daca se suspenda ajutorul de somaj si are loc o angajare pe perioada determinata de 12 luni, cu ce art. se poate incheia ( inaintea celor 12 luni) acest contract de munca pentru a beneficia de reluarea ajutorului de somaj ?? Locul de munca a fost gasit de angajat nu de AJOFM.

Multumesc!
1. Spuneti-i juristului sa citeasca din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:

a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...

b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (4.1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...

2. Daca nu va intelegeti cu AJOFM, cereti motivarea refuzului in scris si ii dati in judecata la Tribunal. Nu platiti taxe.

Multumesc! O zi buna va doresc!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inceteaza un cim pentru ca salariatul sa beneficieze de indemnizatie de somaj? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua, as dori sa stiu si eu in baza carui articol din codul muncii se poate beneficia binenteles in conditiile legii de indemnizatia de somaj?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reluare indemnizatie somaj danapandia danapandia Am intrerupt indemnizatia de somaj( la care aveam dreptul 1 an de zile) fiindca m-am angajat pe o perioada determinata de 2 luni.Conditiile la acest loc de ... (vezi toată discuția)
Daca cim a incetat cu art. 55 lit. a) sau b) codul muncii am dreptul la somaj? 24mirela 24mirela daca sa incheiat contractul de munca cu litera 55 a sau b, am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)