Va multumesc pentru detalii.
Totusi, pentru angajarea a 2 salariati pe micro care este practic diferenta in noua lege fata de situatia actuala ?
Salariatii pot avea norma de 4 ore?
Revin cu o noua intrebare legata de noul proiect pentru cei care infiinteaza prima data o microintreprindere si anume :
1. Care este mai pe intelesul tuturor acea facilitate pentru angajati si in ce consta ea mai exact comparativ cu situatia actuala?
2. Costul inregistrarii microintreprinderii la Camera Comert este 0?
3. care sunt "darile" care raman de plata dupa acesta noua reglementare de astazi?
Multumesc Domnului suteu pentru clarificare .
As mai avea totusi cateva intrebari si anume:
1. Pentru PFA se poate accesa profitul imediat fata de microintreprindere unde banii se duc in dividente?
2. Care este diferenta intre raportarile care se fac dpdv contabil?
3. In conditiile facturarii intracomunitare ce puteti sa imi recomandati dpdv TVA?
As vrea sa imi iau soarta in maini si sa infiintez o societate de tip PFA sau Microintreprindere.
Motivul principal ar fi ca am ocazia de a fi platit pentru activitatea mea pe baza de contract numai daca infiintez una din acestea.
Practic ar fi vorba doar de cateva facturi lunare care nu depasesc suma totala de 3000 euro.
Va rog sa imi acordati putin ajutor in deciderea formei celei mai avantajoase din punct de vedere fiscal (costuri, taxe, plati).
Care este situatia TVA pentru aceste forme de organizare? Se plateste sau nu ?
Va stau la dispozitie pentru detalii. Multumesc
Totusi in aceste conditii ar mai fio intrebare.
Cum se face calculul indemnizatiei de somaj in cazul meu cu intrerupere de 2-3luni in cotizatia catre asig sociale!?
Respect
Incetarea unui contract pe durata determinata nu poate face parte din categoria "imputabile mie" si deci asa cum spuneti as beneficia de ajutor de somaj.
La punctul 2 din enuntul dvs sincer nu cunosc toate aceste legi insa inteleg ca eu as intra la art 56 lit. j ?
Multumesc
Inteleg din explicatia Dvs ca asa cum am prezentat eu cazul meu as avea derptul la ajutor de somaj.
O parere diferita am primit-o de la altcineva tot aici un pic mai sus.
Eu am cotizat in ultimele 24 luni cam 22 . Deci chiar dacaa am lucrat 3 luni pe durata determinata acest lucru nu imi interzice dreptul de a primi ajutor de somaj?
Multumesc