avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate elena-izabela

Activitate elena-izabela

Am deschis procesul de parjaj in septembrie 2008. In decembrie 2008 a fost evaluat apartamentul cu 2 camere, decomandat, centrala proprie pe gaz, renovat, la 140.000 lei. Dupa ce s-a pronuntat hotararea in februarie 2009, fostul sot a facut recurs sub motiv ca, desi la inceput s-a exprimat ca ar dori sa ramana cu apartamentul si sa imi plateasca jumatate din contravaloare, acum, din cauza crizei el nu mai are putere financiara si nu vrea sa il mai pastreze. Vrea sa il vindem. Distanta fizica intre localitatea unde stau eu si cea in care este apartamentul este de 500 km si imi este imposibil sa ma deplasez si sa ma ocup de vindrea lui. La ultimul termen s-a cerut opinia evaluatorului: daca mai pastreaza sau nu pretul. Evaluatorul a transmis noul pret: 100.000 lei. eu consider acest pret subevaluat, avand in vedere ca in anunturile din mica publicitate, apartamente in aceeasi zona, in aceleasi conditii, se vand cu 28-30.000 euro.
Intrebarea mea este: valoarea unui bun nu este pastrata ca fiind cea de la deschiderea actiunii? Partajul poate dura la nesfarsit. De fiecare data sunt bunurile evaluate si actualizate? nu exista o limita? O baza legala?
Va multumesc pentru ajutor!
In declaratia 390 sunt preluate sumele din jurnalul de vanzari/achizitii.
Reevaloarea conturilor in valuta nu face decat sa actualizeze soldul creantelor, datoriilor, disponibilitatilor etc in valuta, este o nota contabila care nu apare in jurnalul de vanzari/achizitii.
Ca urmare, consider ca diferentele de curs valutar nu ar trebui sa iti influienteze in vreun fel modul de completare a declaratiei 390.
Imi puteti da, va rog, si baza legala?
Multumesc!
Buna ziua,
De putin timp lucrez la o firma (cu sediul declarat in Romania si platitoare de TVA) care presteaza servicii de testari si analize tehnice pentru firme din Romania si din CE.
Intrebarea care ne dai batai de cap este: pentru aceste servicii de analize si testari, servicii prestate pe teritoriul Romaniei, pentru clienti din Romania sau CE, trebuie sau nu sa emitem factura cu TVA.
Pana cum s-au emis facturi cu TVA 0 dar am primit sesizari de la clienti ca nu procedam corect si ca ar trebui sa facturam cu TVA.
Multumesc pentru ajutor !