Am deschis procesul de parjaj in septembrie 2008. In decembrie 2008 a fost evaluat apartamentul cu 2 camere, decomandat, centrala proprie pe gaz, renovat, la 140.000 lei. Dupa ce s-a pronuntat hotararea in februarie 2009, fostul sot a facut recurs sub motiv ca, desi la inceput s-a exprimat ca ar dori sa ramana cu apartamentul si sa imi plateasca jumatate din contravaloare, acum, din cauza crizei el nu mai are putere financiara si nu vrea sa il mai pastreze. Vrea sa il vindem. Distanta fizica intre localitatea unde stau eu si cea in care este apartamentul este de 500 km si imi este imposibil sa ma deplasez si sa ma ocup de vindrea lui. La ultimul termen s-a cerut opinia evaluatorului: daca mai pastreaza sau nu pretul. Evaluatorul a transmis noul pret: 100.000 lei. eu consider acest pret subevaluat, avand in vedere ca in anunturile din mica publicitate, apartamente in aceeasi zona, in aceleasi conditii, se vand cu 28-30.000 euro.
Intrebarea mea este: valoarea unui bun nu este pastrata ca fiind cea de la deschiderea actiunii? Partajul poate dura la nesfarsit. De fiecare data sunt bunurile evaluate si actualizate? nu exista o limita? O baza legala?
Va multumesc pentru ajutor!
Un proces de partaj poate dura ani, si ani, din pacate. Aveti doua variante: sa fiti de acord cu noua oferta sau sa refuzati. Pana cand partile nu se pun de acord actiunea nu poate lua sfarsit. Mult succes, multa rabdare si multa intelepciune va doresc!
Da, procesul poate dura ! Valoarea de piata este cea valabila la o data cat mai apropiata de periada realizarii tranzactiei de vanzare-cumparare!! Tendintele actuale sunt de scadere. Exista toate "sansele" sa nu obtineti nici 100.000 lei. Expunerea unui bun pe piata respecta regulile acelei piete. Piata imobiliara este mereu in schimbare. Este corect ca si valoarea de piata sa tina cont de aceasta !
Partaj
jotunder
Buna ziua.
In anul 1999 mi-am cumparat apartamentul, pe care-l primisem de la firma unde lucrez. Banii necesari pentru plata apartamentului i-am primit de la ... (vezi toată discuția)