avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluare valuta la sfarsit de luna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluare valuta la sfarsit de luna

daca reevaluez valuta la sfarsit de luna cum fac declaratia 390 avand in vedere ca am facturi in valuta , la valoarea de la data emiterii facturii sau dupa reevaluare ?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:26, 12 Februarie 2010
In declaratia 390 sunt preluate sumele din jurnalul de vanzari/achizitii.
Reevaloarea conturilor in valuta nu face decat sa actualizeze soldul creantelor, datoriilor, disponibilitatilor etc in valuta, este o nota contabila care nu apare in jurnalul de vanzari/achizitii.
Ca urmare, consider ca diferentele de curs valutar nu ar trebui sa iti influienteze in vreun fel modul de completare a declaratiei 390.
In declaratia 390 se trece baza impozabila.
Conform Codului Fiscal art 139^1 alin 2:
Dacă elementele folosite pentru stabilirea bazei de impozitare a unei operaţiuni, alta decât importul de bunuri, se exprimă în valută, cursul de schimb care se aplică este ultimul curs de schimb comunicat de Banca Naţională a României sau cursul de schimb utilizat de banca prin care se efectuează decontările, din data la care intervine exigibilitatea taxei pentru operaţiunea în cauză.

Diferentele din reevaluarea creantelor sau datoriilor in valuta, nu constituie elemente utilizate la stabilirea bazei impozabile. Ele se inregistreaza in contabilitate pe venituri sau cheltuieli din diferente de curs valutar si influenteaza doar impozitul pe profit.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente de curs aveno aveno In cursul lunii primesc o factura dintr-o tara Euro. Plata o fac dupa o zi sau doua de la primire. Diferenta de curs dintre cursul BNR la data facturii si ... (vezi toată discuția)
Evaluarea elementelor monetare kerekesmargo kerekesmargo Incepand cu 01.01.2010 trebuie evaluat elementele monetare -creantele si datoriile exprimate in lei a caror decontare se face in functie de cursul unei ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)