avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate cristi2306

Activitate cristi2306

In sfarsit...se pare ca sunt unul din cei norocosi....pana la urma angajatorul a cedat nervos si ma contactat in vederea efectuarii platii catre mine...=D>...da acum am alta intrebare...el trebuie sa-mi dea banii cuveniti conform legii...actualizati la data efectuarii platii cu dobanda si penalitatile aferente...stie cineva cum se calculeaza treaba asta?#-o Va reamintesc ca este vorba despre plata salariului compensator pe care trebuia sa mi-l plateasca de anul trecut din Aprilie.
Da,asa suna...ramane in pronuntare......dar care sunt pasii urmatori,adica ce trebuie sa fac in continuare....trebuie sa astept intoarcerea dosarului la Tribunal ca sa pot obtine de la tibunal stampila cu Grefa tribunalului sau pot obtine grefa doar cu hotararea de la recurs?
Ieri 31.05.2010 am avut recursul cu angajatorul,al carui avocat nici macar nu sa prezentat la recurs,desi reprezenta recurentul,adica el a facut recurs....intrebarea este....cand se da pronuntarea ??? si care sunt pasii urmatori,adica ce trebuie sa fac in continuare....trebuie sa astept intoarcerea dosarului la Tribunal ca sa pot obtine de la tibunal stampila cu Grefa tribunalului sau pot obtine grefa doar cu hotararea de la recurs?
lorella a scris:

Multumesc pentru raspuns, asa stiam si eu, dar executorul judecatoresc insista ca se calculeaza de la data sentintei definitive si irevocabile. :stunned: Care ar fi actul normativ referitor la acest lucru?...
:worthy:

Cred ca in Codul Muncii si in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National vei gasi raspuns la intrebare:)

Lasand la o parte acuzatiile aduse Justitiei, nu v-am spus ca trebuie sa faceti pe avocatul Tribunalului , ci sa combateti ceea ce recurenta sustine ... de asemenea, nu v-am spus ca in recurs se judeca fondul cauzei .. cred ca ar trebui sa stiti ca întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul răspunde la cererea de chemare în judecată urmărind să se apere faţă de pretenţiile reclamantului

Asta stiam....doar prin postarile anterioare despre asta vorbeam.....imi cer scuze:) se pare ca nu am inteles exact ce ati vrut sa spuneti si am interpretat eu gresit....oricum ...va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru sfaturile acordate:)

Prin intampinarea la recurs, trebuie sa respingeti toate sustinerile partii adverse si sa aratati instantei ca hotararea primei instantei este legala si temeinica chiar daca dosarul se va judeca la Curtea de Apel.
Pe baza probelor administrate, instante de recurs va va da sau nu dreptate.

Din cate stiu la Curtea de Apel , la recurs se judeca doar daca hotararea Tribunalului...adica a primei instante este legala si conforma cu Codul de procedura Civila si nicidecum fondul cauzei care se judeca doar o singura data si doar de catre prima instanta:(:(:(:(#-o#-o Dupa cele spuse de dumneavoastra inteleg ca eu trebuie acum la recurs sa fac pe avocatul primei instante...adica a Tribunalului si sa dovedesc ca hotararea luata de o instanta judecatoreasca este legala #-o#-o#-o FRATILOR...IN CE TARA TRAIM?:O:O:ODaca tot eu care imi caut dreptatea in justitie trebuie sa-i dau totul pe tava justitiei adica sa fac munca pe care ea este platita din banii mei ca sa o faca si sa ajung eu sa demonstrez unei instante superioare ca cea inferioara a respectat legea pe care este de fapt pusa sa o apere,,,,atunci despre ce Justitie si ce Sistem de Justitie vorbim?#-o#-o#-o
lorella a scris:

anele2010 a scris:

Angajatorul, inca nu a pus in aplicare sentinta si nu mi-a dat nici un raspuns.

Intrebare: Pot sa ma adresez Parchetului cu o plangere penala doar pe baza “sperantei” pe care mi-am exprimat-o in acel ultim aliniat al cererii, inregistrata in urma cu 90 de zile la angajator?

La plangerea penala trebuie sa atasati desigur si hotarerea definitiva si irevocabila. Si eu am ajuns ( in fine ! :rolleyes: ) la aceeasi etapa: mi s-a respins si recursul depus de parata ( fostul angajator). Insa eu am considerat ca trebuie sa apelez la executor judecatoresc. Am trimis si eu o cerere catre angajator pentru plata debitului, tot inainte de recurs, ca si dvs. Nu stiu daca prin plangerea penala puteti obtine si banii, sau numai prin executor judecatoresc... Eu am apelat direct la executor judecatoresc, m-am gandit ca nu ma intereseaza "pedepsirea" rau- platnicului, ci sa-mi incasez banii...Sau poate alegerea dvs este mai buna, habar n-am :">, poate ne lamuresc specialistii...


Din cate am aflat documentandu-ma pentru problema mea,tot citind la Coduri si Proceduri,plangerea penala la Parchet impotriva angajatorului care nu pune in aplicare hotararea definitiva nu il absolva pe acesta de la punerea in aplicare a hotararii ci doar ai aduce suplimentar o sanctiune,tocmai pentru nepunerea in aplicare a hotararii.Cu alte cuvinte trebuie sa puna in aplicare hotararea,altfel riscand chiar sa faca puscarie. Parerea mea este ca ar trebui ca toti cei care se confrunta cu asemenea situatie sa mearga in paralel,adica intai sa depuna plangere penala si pe urma sa apeleze si la executor judecatoresc.Executorul va recupera banii iar Parchetul va sanctiona angajatorul pentru rea vointa,pentru nepunerea in aplicare a hotararii tribunalului.Cred ca daca toti ar proceda asa atunci angajatorii ar incepe sa se gandeasca de doua ori inainte de a lua hotararea de a tergiversa punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti.
freeelis a scris:

Daca este asa cum sustineti dvs, atunci instanta va respinge recursul ca nefondat .. dvs trebuie sa dovediti ca hotararea primei instante este legala si temeinica.

Pai eu trebuie sa dovedesc ca hotararea primei instante este temeinica si legala?:(:O#-o Asta nu trebuie sa o stabileasca instanta de recurs (Curtea de Apel) pe baza dosarului de judecata?Atunci de ce mai merge dosarul la Curtea de Apel?:( Ca doar in dosar apar toate actele cu care eu imi dovedesc dreptatea si pe baza lor prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a pronuntat hotararea care acum este atacata cu recurs.
freeelis a scris:

Mi se pare bine intocmita aceasta intampinare ..insa, potrivit art.306 C.proc.civ., recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal ....

Da asa este,insa eu nu am pomenit nimic de acest articol pentru ca nu este cazul,
Este adevarat ca acelasi articol spune ca:
Art. 306
Recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal,........ Indicarea gresita a motivelor de recurs nu atrage nulitatea recursului daca dezvoltarea acestora face posibila incadrarea lor intr-unul din motivele prevazute de art. 304.
Dar in ceea ce priveste indicarea gresita a motivelor de recurs......indicarea motivelor de catre recurent,nu exista si chiar daca le-ar dezvolta la recurs,tot nu s-ar incadra la motivele prevazute de Art.304. :)
:) Buna ziua...iata-ma din nou cu o postare la care as dori parerile voastre.Mai exact este vorba despre Intampinarea pe care am facut-o la recursul angajatorului si as vrea sa stiu daca este bine cum am redactat intampinarea si daca mai trebuia sa adaug ceva.

Intampinare

Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a-VII-a Civila
Dosar nr. ……………..
Termen ………………


DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul …………….cu domiciliul in…………… in calitate de contestator/intimat in actiunea ce formeaza obiectul dosarului ……………. in contradictoriu cu intimatul/recurent …….,cu sediul in Bucuresti …………… sector …,inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti,cu nr.…………………… reprezentata de ……………, in conformitate cu dispozitiile art.115-118 Cod procedura civila, in termen legal formulez

INTAMPINARE

Impotriva actiunii de recurs pe care va solicit sa o respingeti.

In fapt recurentul solicita admiterea recursului, casarea sentintei civile nr. ………………. pronuntata in dosarul …………………… de Tribunalul Bucuresti-Sectia
a-VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale si respingerea pe fond a actiunii formulate de contestator, nemotivand in nici un fel cererea de recurs si facand doar precizarea ca recurentul se afla in dificultate financiara,avand sume mari restante de platit bancilor creditoare si se afla in imposibilitatea de plata.
In realitate recurentul nu este in nici o procedura de insolventa, iar daca s-ar afla in astfel de procedura,scopul acesteia ar fi tocmai plata datoriilor si recuperarea eventualelor creante ,insa nu ar absolvi-o de obligatii.

In drept cererea de recurs nu respecta prevederile Art.302(1) Cod procedura civila iar restul solicitarilor recurentului incalca Art. 304 Cod procedura civila , drept pentru care solicit respingerea recursului ca nefondat.

Nume Prenume,semnatura






Domnului Presedinte al Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a-VII-a Civila