avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dobanzi de drept cerute la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

dobanzi de drept cerute la executarea silita

Am avut un litigiu de munca, in calitate de reclamant, cu o firma, pentru plata unui salariu care mi se cuvenea. In instanta nu am cerut si plata dobanzilor legale, in schimb am cerut acest lucru in cererea catre executorul judecatoresc (la care am apelat avand in vedere ca firma nu dadea semne ca ar dori sa-mi plateasca salariul, conform hotaririi judecatoresti). De la ce data se calculeaza aceste dobanzi : de la data scadentei platii salariului, de la data emiterii deciziei Instantei de Fond ( care e definitiva si executorie la litigiile in munca) sau de la data respingerii recursului ( firma debitoare a inaintat si o cerere de recurs, care a fost respinsa de catre Curtea de Apel).
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: cristi2306 , utilizator 11:22, 21 Mai 2010
de la data la care s-a nascut obligatia (data la care trebuia platit salariul)
Multumesc pentru raspuns, asa stiam si eu, dar executorul judecatoresc insista ca se calculeaza de la data sentintei definitive si irevocabile. :stunned: Care ar fi actul normativ referitor la acest lucru?...
:worthy:
lorella a scris:

Multumesc pentru raspuns, asa stiam si eu, dar executorul judecatoresc insista ca se calculeaza de la data sentintei definitive si irevocabile. :stunned: Care ar fi actul normativ referitor la acest lucru?...
:worthy:

Cred ca in Codul Muncii si in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National vei gasi raspuns la intrebare:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs pentru executare silita maria1956 maria1956 buna ziua, in cazul cererii respingerii cererii de executare silita cine trebuie sa faca recurs noi sau cabinetul de executori la care avem dosarul ... (vezi toată discuția)
Recurs ramas fara obiect codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Am castigat in fond anularea incetarii c.i.m. Dupa pronuntare, a doua zi intimata a dispus de buna voie reintegrarea, insa fara plata salariilor ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art. 80 codul muncii AdisoaraM AdisoaraM Buna ziua Sintagma \"salarii indexate, actualizate si majorate\" din art. 80 Codul muncii presupune acordarea in mod automat si a indexarii cu indicele de ... (vezi toată discuția)