Am avut un litigiu de munca, in calitate de reclamant, cu o firma, pentru plata unui salariu care mi se cuvenea. In instanta nu am cerut si plata dobanzilor legale, in schimb am cerut acest lucru in cererea catre executorul judecatoresc (la care am apelat avand in vedere ca firma nu dadea semne ca ar dori sa-mi plateasca salariul, conform hotaririi judecatoresti). De la ce data se calculeaza aceste dobanzi : de la data scadentei platii salariului, de la data emiterii deciziei Instantei de Fond ( care e definitiva si executorie la litigiile in munca) sau de la data respingerii recursului ( firma debitoare a inaintat si o cerere de recurs, care a fost respinsa de catre Curtea de Apel).
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns, asa stiam si eu, dar executorul judecatoresc insista ca se calculeaza de la data sentintei definitive si irevocabile. :stunned: Care ar fi actul normativ referitor la acest lucru?...
:worthy:
Multumesc pentru raspuns, asa stiam si eu, dar executorul judecatoresc insista ca se calculeaza de la data sentintei definitive si irevocabile. :stunned: Care ar fi actul normativ referitor la acest lucru?...
:worthy:
Cred ca in Codul Muncii si in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National vei gasi raspuns la intrebare:)