avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate OanaLH

Activitate OanaLH

Buna ziua,

Am o firma cu asociat unic pe care vreau sa o lichidez voluntar pe care nu am mai lucrat de 2 ani. A fost inregistrata ca platitoare de imp pe profit apoi a trecut din oficiu la imp pe venitul micro. Firma nu are active, are sold debitor la 117, datorii catre asociatul unic in contul 455 si nici un leu in banca. Cum as putea sa inchid contul 455? Normal daca ar fi fost incontinuare platitoare de imp pe profit s-ar fi inchis cu 117...dar pt ca de anul trecut este din oficiu la micro sun obligata sa impozitez soldul din 455 sau il pot inchide prin 117 in continuare?
Parerea mea este ca nu exista o limita maxima in ceea ce priveste imp pe venitul microintreprinderilor pt ch cu protocol sau sponsorizare.Ch cu protocolul si sponsorizarea nu influenteaza suma datorata ca si impozit. Ch pot fi inregistrate pe firma atat timp cat nu sunt cheltuite in folosul propriu al asociatilor, in caz contrar ne-am incadra la prevederile de la art. 7 alin. (12) din Codul fiscal, ce stabileste ca sumele utilizate in favoarea proprie a participantilor la societate ( asociati, actionari, administratori) sunt considerate distribuire de dividend si vor trebui impozitate ca atare.
Răspuns la discuția Declaratia 101
Banuiesc ca te referi la Rd 61 din Contul de profit si pierdere (si nu din Bilant).
Asa este, totalul veniturilor din CPP difera de totalul veniturilor din D101. Daca te uiti in CPP la Veniturile din exploatare ct. 709 nu a fost inclus insa apare odata cu semnul minus (practic el nu a fost nicodata adunat insa este scazut)...Matematic vorbind e exact operatia care o faci tu cand aduni ct 709 la ch de exploatare in momentul in care completezi D101. Verifica doar soldul la ct. 121 care trebuie sa fie acelasi si intr-o parte si in alta. Aceasta este singura corelatie.
Mai pe scurt:
In continuare, conform legii, microîntreprinderile au obligaţia evidenţierii cheltuielilor cu amortizarea, INSA acestea nu sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe veniturile realizate...din punct de vedere al taxelor pe care le veti plati catre statul roman inregistrarea contabila a amortizarii nu va influenta in nici un fel impozitul de 3% pe venitul obtinut! Singura cheltuiala care va poate diminua veniturile, este cheltuiala cu achizitia unei case de marcat.
Răspuns la discuția Stampilarea foaie de parcurs
Conform normelor metodologice, in vederea exercitării dreptului de deducere a taxei orice persoană impozabilă trebuie să deţină documentele prevăzute de lege pentru deducerea taxei şi să întocmească foaia de parcurs care trebuie să conţină cel puţin următoarele informaţii: categoria de vehicul utilizat, scopul şi locul deplasării, kilometrii parcurşi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.
Stampilarea foilor nu apare ca element obligatoriu!
Buna ziua,
In cazul microintreprinderilor singura cheltuiala deductibila este considerata a fi cheltuiala cu achizitia unei case de marcat cf Codului fiscal in vigoare.

ART. 112^7 Baza impozabilă
(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii.


In ceea ce priveste veniturile neimpozabile cf art 112^7 (1), acestea sunt urmatoarele
a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;
b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;
c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;
d) veniturile din subvenţii de exploatare;
e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;
f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ;
g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii.


Răspuns la discuția Declaratia 101
Buna ziua, in ceea ce priveste sumele din ct 609 si 709, tii cont de ele astfel:
- scazi din totalul ch de exploatare sumele aferente ct. 609 si le adaugi pe cele inscrise pe rulajul contului 709
- apoi din totalul veniturilor de exploatare scazi rulajul ct 709 si adugi sumele rulate in contul 609!
Sper ca m-am facut inteleasa!
O zi buna iti doresc!
Răspuns la discuția D300 anul 2012
Astept si alte raspunsuri de la persoane care s-au aflat in aceasta situatie. Va multumesc!
Discuție D300 anul 2012

Buna,
Pe tot parcursul anului 2012 am transmis eronat D300, am omis sa completez randul 17.1 si 27.1 si nu am corelatie cu D394, cum pot corecta?

Am observat semnificatia acelor randuri abia acum cand s-au scos depe decont!

Multumesc!

Răspuns la discuția factura storno
Sunt firma de vanzare cu amanuntul...am facut bon fiscla si factura aferenta bonului. Nu scrie nicaieri in lege ca pt persoanele juridice sunt obligata sa emit chitanta (mai ales ca multi nu cer si factura). Oricum nu asta era speta pe care am pus-o in discutie. Ma intereseaza care e documentul corect prin care pot sa-i inapoiez banutii conform cadrului legal in vigoare.
Mentionez ca am stornat factura dar care este documentul pe baza caruia ii eliberez?