Se pare ca va pronuntati un pic gresit asupra intrebarii. Va rog sa nu emiteti supozitii fata de pasivitatea mea sau semnalele de la ANAF ,daca nu cunosteti situatia de fapt in amanunt.
Din pacate situatia nu este roz.:(Daca aveti cazier fiscal,ca si asociat si /sau administrator in celelalte firmele platitoare de tva vi se va anula acesta din Registrul platitorilor de TVA. Va trebui sa-l recalculati in functie de stocuri,marfa,m fixe neamortizate si sa-l virati statului.In continuare, il colectati din incasari ,fara a avea drept de ducere si-l virati. Nu stiu daca sunt extrem de explicita-intrebati contabilul! Oricum,ANAF trimite instiintare asupra acestor cazuri..Puteti cesiona catre persoane de incredere fara cazier fiscal,pt ca activitatea sa se desfasoare normal-interesati-va asupra acestui aspect!
buna ziua
Am primit de la ANAF o instiintare prin care mi se comunica faptul ca trebuie sa raspund in solidar pt datoriile unei firme. Problema este ca eu am 5% din partile sociale ale acelei firme.Nu aveam putere decizionala si nici de constrangere pt a-l face pe cel ce detine 95%(care este si administrator) sa-si plateasca darile catre stat.
Va rog sa-mi spuneti,eu trebuie sa platesc toate acele datorii,jumatate sau doar 5% din ele?
In caz ca cineva nu are posibilitate de a plati,exista un termen de prescriptie pt ele? Am citit ca pentru datoriile la stat ar fi 5 ani...
Va multumesc.
cred ca domnul are de recuperat de la asigurarile sociale banii pe concedii medicale si din cate am inteles,banii ce au fost virati ca impozite pe salarii nu au acoperit creanta(probabil mai avea majorari,penalizari).. ar trebui reglata fisa fiscala.
:stunned:va multumesc frumos,ptr raspuns(banuiam si eu ca nu exista in Romania asa ceva)...trebuie ca prezenta administratorului sa fie obligatorie ptr semnarea contractului de leasing?daca persoana rau voitoare are acces la documentele contabile si de infiintare ale firmei,stampila si chiar o copie dupa buletin a administratorului,se poate incheia acest contract?..ma gandesc ca poate face o imputernicire(delegatie/procura)falsa... oare este posibil?
buna ziua,cum se poate afla daca o societate comerciala are incheiate contracte de leasing ?exista o autoritate in domeniu ,care centralizeaza datele societatilor ce deruleza astfel de contracte?unde ar trebui sa ma adresez?...caci,nu cred ca pot lua la rand toate societatile de leasing(cate vor fi ele)ptr a afla asa ceva...#-o.