danii_m a scris:
Va rog sa-mi spuneti,eu trebuie sa platesc toate acele datorii,jumatate sau doar 5% din ele?
La raspunderea in solidar, nu se individualizeaza paguba /debitul ca la raspunderea individuala, fapt pentru care statul ia de la cel care are bani, casa, masina, venituri, etc (fie ca are 1 %, 2%, 5 %, sau 99% parti din firma, sau chiar deloc), urmand ca mai apoi asociatii sa isi sparga capetele intre ei si sa isi stabileasca procentele in sarcina fiecaruia.
Mai mult, exista cazuri in care au fost executate silit persoane care nu aveau niciun procent in firma, dar au beneficiat de pe urma firmei, deci asa se aplica art.27 din Codul de procedura fiscala. (apropo, in baza carui art. sunteti somat/notificat??)
Mai mult cand deja vi se comunica ca aveti de plata, asta se intampla dupa ce alte etape au fost demnult parcurse, fapt pentru care s-a ajuns azi aici, deci este o operatiune de durata si nu de pe o zi pe alta, de obicei (zic, de obicei, dvs. sunteti probabil exceptia), oamenii, asociatii se pitesc pana in ultima clipa cand se trezesc cu executorul la usa si atunci incep sa intrebe in stanga si in dreapta ce sa faca, etc. Repet, nu o fi cazul la dvs. (dar cum spuneati asta este o alte discutie).
Solutia, dupa cum am mai spus, contestatia la executare in termenul legal (desigur, toate amanuntele sunt importante ca sa fie admisa).