avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Platesc datorii la firma care nu mai e a mea
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Platesc datorii la firma care nu mai e a mea

Buna ziua. Am si eu cateva intrebari poate ma puteti ajuta. Aceasta e situatia mea:
impreuna cu fratele meu ne-am asociat si am deschis o firma in 2006. Eu eram administrator.
Firma a avut activitate pana in 2012. In acest timp (din nepricepere, etc )firma a acumulat datorii (numai la stat) de 180 milione(bani vechi)
In 2012 am vandut firma unei a treia persoane.Care a cumparat-o cu toate activele, pasivele si evidentele contabile.
Nu am mai luat legatura cu cumparatorul de atunci.
Acum am primit de la ANAF somatii de plata a datoriei firmei si am oprire pe salariu pana la plata integrala a acesteia.
Intrebarile mele sunt:
1) Cine e obligat sa plateasca aceea datorie?
2)Datoria se imparte la toti trei?
3)Ce pot sa fac sa nu mai platesc eu (deoarece nu mai am nici o legatura cu firma)?
4)Exista pentru mine o cale de atac?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
terrylyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:05, 1 Iulie 2015
terrylyn a scris:

1) Cine e obligat sa plateasca aceea datorie?

Toti trei.

terrylyn a scris:

2)Datoria se imparte la toti trei?

Nu neaparat se imparte, cel mai probabil veti plati in solidar (adica va fi executat silit cel care are), urmand ca apoi, prin conventie sau pe calea unei actiuni separate in instanta sa va impartiti intre dvs. raspunderea si debitul.

terrylyn a scris:

3)Ce pot sa fac sa nu mai platesc eu (deoarece nu mai am nici o legatura cu firma)?

Legal, nu prea mai aveti ce face.

terrylyn a scris:

4)Exista pentru mine o cale de atac?

Depinde de momentul comunicarii deciziilor de impunere, de executare silita, s.a.m.d., insa presupun ca au trecut termenele, daca deja vi se opreste din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a administratorului mobilabpd mobilabpd in perioada 2008-2009 o S.C. a acumulat niste datorii. In 2010 a inceput executarea silita a fostului administrator in timpul caruia s-au acumulat ... (vezi toată discuția)
Recuperare abuziva - rog ajutor adriana080 adriana080 buna seara o mare problema am si eu doresc un raspuns de la cineva avizat in domeniu . Tatal meu are un credit facut acum 7-8 ani , din pacate si din nesimtire ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii solidare danii_m danii_m buna ziua Am primit de la ANAF o instiintare prin care mi se comunica faptul ca trebuie sa raspund in solidar pt datoriile unei firme. Problema este ca eu am ... (vezi toată discuția)