avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare abuziva - rog ajutor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare abuziva - rog ajutor

buna seara o mare problema am si eu doresc un raspuns de la cineva avizat in domeniu . Tatal meu are un credit facut acum 7-8 ani , din pacate si din nesimtire nu a mai dorit sa plateasca ratele pt acest credit . Au venit tot felul de scrisori acasa ca se va trece la executare silita. tin sa mentionez ca tatal meu lucreaza ( la o firma de ce se ocupa cu prelucrarea lemnului - nu cunosc in detaliu acest aspect ) , Mama mea lucreaza la Uzina Dacia - Mioveni , luna aceasta a fost instintata ca i s-a facut oprire pe salariu pt acel credit facut de tatal meu . i s-au oprit 500 lei , cand a cerut mai multe detalii la secretariat a fost instintata ca i se va face oprire pe salariu in fiecare luna 33% pentru acoperirea datoriilor de catre aceasta firma EOS KSI . Problema este ca parintii nu se inteleg deloc bine , el ne dorind sa plateasca aceste datorii , in consecinta a cazut pe umerii mamei mele . Nu i s-au oferit nici un fel de detaliu decat un numar de cont unde sunt transferati acesti bani in fiecare luna cei 33% din salariu mamei . Mentionez ca si tatal meu lucreaza cu carte de munca , intrebarea mea este de ce se opreste din salariul mamei si nu al tatalui meu ? este normal acest lucru ? Ce putem face in acest sens. Sper ca am lasat suficiente detalii cat sa va faceti o parere . Va multumesc pentru amabilitate. O seara placuta
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:32, 13 Ianuarie 2014
Daca mama nu avea nicio calitate in contractul de credit nu avea cum sa i se infiinteze poprire pe salariul ei, intrebati-o daca are legatura cu acel contract.
Mai departe, nu firma infiinteaza poprire pe salariu, ci un executor judectoresc.
mama sa se uite pe portalul instantei de judecata sa vada daca s-a cerut si incuviintat executarea silita pt acel credit si sa conteste executarea in instanta in termen de 15 zile de cand a aflat de poprire.
Daca angajatorul ii retine din salariu doar pt ca a primit o hartie din partea unei firme, sa faca plangere la ITM
buna seara , va multumesc pt raspunsul acordat , spuneti-mi va rog unde as putea gasii pe portalul instantei de judecata sau ce ar trebui sa caut unde ar trebui sa caut daca s-a cerut in instanta aceasta poprire . va multumesc.
am gasit ce trebuia [ link extern ]

intrebarea ramane de ce i se opreste mamei si nu tatalui . Mama nu a girat nu a creditat nu a avut nici un amestec in acest imprumut. Mai se poate face ceva? sau e buna de plata?
Daca mama nu a semnat acel contract de credit, in calitate de garant sau coimprumutat, retinerea este nelegala. Trebuie sa faca conterstatie la executare, la Judecatoria Costesti si sa solicite anularea executarii silite .
adriana080 a scris:

am gasit ce trebuia [ link extern ]

intrebarea ramane de ce i se opreste mamei si nu tatalui . Mama nu a girat nu a creditat nu a avut nici un amestec in acest imprumut. Mai se poate face ceva? sau e buna de plata?


1. Având în vedere că apare în executare, în solidar cu tatăl tău, mai mult ca sigur mama ta a semnat documente pentru acest împrumut!

2. Există posibilitatea, ca tatăl tău să figureze cu un salariu mic și o normă parțială, sau să lucreze la negru.

Alte discuții în legătură

Se poate scoate la licitatie apartamentul unu co-imprumutat ? ContSters64341 ContSters64341 Buna seara, Fiul unei vecine a facut un credit si a rugat-o pe mama lui sa fie co-inmprumutat.Acesta nu a mai platit rata si mamei lui ia fost pusa o ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de recuperare crisrian crisrian Mama impreuna cu tatal au un credit de la BCR in 2011 tata a decedat mama a ramas cu creditul rata fiind 850 Ramine in urma si preia EOS din 2012 plateste ... (vezi toată discuția)
Credit auto alexionut alexionut Sal! In urma cu doi ani parintii au luat un logan prin credit BRD pe o perioada de 10 ani.Acum se despart si voiam sa stiu unde se poate ajunge in cazul in ... (vezi toată discuția)