avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cazier Fiscal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cazier Fiscal

Buna ziua,
Sunt asociat si am si calitatea de administrator intr-o firma aflata in insolventa, la care printr-o Hotarare judecatoreasca definitiva s-a atras raspunderea administratorilor. Din cate am inteles de pe forum, acest lucru va aparea in cazierul meu fiscal pe o perioada de minim 1 an de la comunicarea Hotararii.
In acelasi timp, sunt asociat si administrator in alte 2 firme, si asociat unic (evident si administrator) intr-o alta firma.Din cele 3 firme, 2 sunt platitoare de TVA.
Va rog sa-mi spuneti daca, in afara de faptul ca nu pot cesiona parti sociale sau coopta alti asociati in aceste firme, in aceasta perioada, mai sunt si alte precizari legislative care mi-ar putea afecta activitatea in cele 3 firme care in acest moment functioneaza si nu au datorii la stat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danii_m , utilizator 13:38, 8 Octombrie 2014
Nu are ce sa va afecteze activitatea la firmele existente, problema se pune doar pentru raporturi juridice nou incheiate.
Din pacate situatia nu este roz.:(Daca aveti cazier fiscal,ca si asociat si /sau administrator in celelalte firmele platitoare de tva vi se va anula acesta din Registrul platitorilor de TVA. Va trebui sa-l recalculati in functie de stocuri,marfa,m fixe neamortizate si sa-l virati statului.In continuare, il colectati din incasari ,fara a avea drept de ducere si-l virati. Nu stiu daca sunt extrem de explicita-intrebati contabilul! Oricum,ANAF trimite instiintare asupra acestor cazuri..Puteti cesiona catre persoane de incredere fara cazier fiscal,pt ca activitatea sa se desfasoare normal-interesati-va asupra acestui aspect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal lagtrans lagtrans buna sant administrator la o societate. astazi am aflat ca am cazier fiscal si ca societatea care o administrez nu mai poate fi platitoare de tva . se poate ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui srl moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela Doresc sa vand srl stiti ce pasi trebuiesc urmati multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala urgent sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am si eu o intrebare. Am o intreprindere individuala si acuma am facut o lucrare in valoare de trei miliarde lei vechi. Daca fac factura depasesc ... (vezi toată discuția)